Kijk terug: de presentatie van het NZMO

Wat is de invloed van corona op onze mobiliteit? Wat zijn de gevolgen voor de leasebranche en hoe kijken OV-bedrijven aan tegen ons veranderende reisgedrag? Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek geeft antwoord op deze vragen en inzicht en duiding in een markt die op drift lijkt te zijn geraakt. Op dinsdag 15 september presenteerde Eric Vousten van VMS | Insight de eerste resultaten van het onderzoek. Bekijk de uitzending hier terug.

De resultaten van de eerste twee onderzoeken zijn nu bekend, de conclusies zijn opvallend. 18 procent van alle bedrijven met een wagenpark verwacht een afname van het aantal auto’s. Er wordt dit jaar een kwart minder zakelijke kilometers gereden dan vorig jaar en het OV-gebruik blijft ook over 6 maanden lager dan voor corona.

In de studio gingen we in gesprek met Renate Hemerik (VNA), Hein Balesar (RDC inMotiv Nederland), Ronald van Eck, (MSR Consulting Group), Yfke van der Sloot (NS) en Jean Paul Duurland (RET). Bekijk de uitzending hieronder terug.

Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (voorheen Nationaal Zakenauto Onderzoek) wordt sinds 2009 uitgevoerd en onderzoekt zakelijke mobiliteit in Nederland en geeft inzicht in wensen en eisen, maatregelen en gedrag, toetst actuele thema’s en heeft een voorspellende waarde. Alles vanuit het perspectief van de reiziger én van de werkgever.

Dit jaar doen er ruim 600 bedrijven en 2600 zakelijke reizigers mee met het onderzoek. In 2020 is gekozen voor een opzet waarbij wordt ingezoomd op de mobiliteitsbehoefte vóór corona, de situatie nu en de verwachtingen over 6 maanden. In 2020 worden in totaal drie metingen gedaan.

Bekijk de uitzending van dinsdag hieronder terug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kijk terug: de presentatie van het NZMO - Automobielmanagement.nl

Kijk terug: de presentatie van het NZMO

Wat is de invloed van corona op onze mobiliteit? Wat zijn de gevolgen voor de leasebranche en hoe kijken OV-bedrijven aan tegen ons veranderende reisgedrag? Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek geeft antwoord op deze vragen en inzicht en duiding in een markt die op drift lijkt te zijn geraakt. Op dinsdag 15 september presenteerde Eric Vousten van VMS | Insight de eerste resultaten van het onderzoek. Bekijk de uitzending hier terug.

De resultaten van de eerste twee onderzoeken zijn nu bekend, de conclusies zijn opvallend. 18 procent van alle bedrijven met een wagenpark verwacht een afname van het aantal auto’s. Er wordt dit jaar een kwart minder zakelijke kilometers gereden dan vorig jaar en het OV-gebruik blijft ook over 6 maanden lager dan voor corona.

In de studio gingen we in gesprek met Renate Hemerik (VNA), Hein Balesar (RDC inMotiv Nederland), Ronald van Eck, (MSR Consulting Group), Yfke van der Sloot (NS) en Jean Paul Duurland (RET). Bekijk de uitzending hieronder terug.

Het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (voorheen Nationaal Zakenauto Onderzoek) wordt sinds 2009 uitgevoerd en onderzoekt zakelijke mobiliteit in Nederland en geeft inzicht in wensen en eisen, maatregelen en gedrag, toetst actuele thema’s en heeft een voorspellende waarde. Alles vanuit het perspectief van de reiziger én van de werkgever.

Dit jaar doen er ruim 600 bedrijven en 2600 zakelijke reizigers mee met het onderzoek. In 2020 is gekozen voor een opzet waarbij wordt ingezoomd op de mobiliteitsbehoefte vóór corona, de situatie nu en de verwachtingen over 6 maanden. In 2020 worden in totaal drie metingen gedaan.

Bekijk de uitzending van dinsdag hieronder terug.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding