Bovag benadrukt mondkapjesplicht in autobedrijf

Op dinsdag 1 december worden mondkapjes verplicht in publieke binnenruimtes waaronder showrooms, tankstations of het verkoopgedeelte bij een autobedrijf. Die plicht geldt niet voor medewerkers die zittend werken en 1,5 meter afstand aanhouden. Loopt iemand rond dan moet er wel een mondkapje op. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro laat de Bovag weten.

In de werkplaats geldt de wettelijke mondkapjesplicht niet wanneer de werkplaats niet vrij toegankelijk is voor klanten, legt de Bovag uit in een toelichting. “Dit wordt dan namelijk niet gezien als publieke binnenruimte. Als werkgever bent u wel verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkplek. Bij bepaalde werkzaamheden is het lastig om voldoende afstand te bewaren. In die situaties kunt u aanvullende maatregelen nemen door bijvoorbeeld logische technische oplossingen te creëren. Hierbij kunt u denken aan het afscheiden van bruggen met bijvoorbeeld folie. En wanneer medewerkers werkzaamheden verrichten binnen anderhalve meter van elkaar kunnen zij extra persoonlijke beschermende middelen gebruiken, zoals mondkapjes en handschoenen.”

Spatscherm

Een mondkapje moet de neus en mond volledig bedekken en het moet ontworpen zijn om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje. De Tijdelijke wet maatregelen COVID-19, waarin de mondkapplicht is geregeld, geldt in eerste instantie voor drie maanden. Na die periode is verlenging mogelijk. Zodra er geen medische noodzaak meer is, wordt de regel weer ingetrokken. Bovag heeft een aantal handige hulpmiddelen voor autobedrijven, waaronder posters over het dragen van mondkapjes en checklists voor klantenregistratie.

Bovag benadrukt mondkapjesplicht in autobedrijf - Automobielmanagement.nl

Bovag benadrukt mondkapjesplicht in autobedrijf

Op dinsdag 1 december worden mondkapjes verplicht in publieke binnenruimtes waaronder showrooms, tankstations of het verkoopgedeelte bij een autobedrijf. Die plicht geldt niet voor medewerkers die zittend werken en 1,5 meter afstand aanhouden. Loopt iemand rond dan moet er wel een mondkapje op. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro laat de Bovag weten.

In de werkplaats geldt de wettelijke mondkapjesplicht niet wanneer de werkplaats niet vrij toegankelijk is voor klanten, legt de Bovag uit in een toelichting. “Dit wordt dan namelijk niet gezien als publieke binnenruimte. Als werkgever bent u wel verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkplek. Bij bepaalde werkzaamheden is het lastig om voldoende afstand te bewaren. In die situaties kunt u aanvullende maatregelen nemen door bijvoorbeeld logische technische oplossingen te creëren. Hierbij kunt u denken aan het afscheiden van bruggen met bijvoorbeeld folie. En wanneer medewerkers werkzaamheden verrichten binnen anderhalve meter van elkaar kunnen zij extra persoonlijke beschermende middelen gebruiken, zoals mondkapjes en handschoenen.”

Spatscherm

Een mondkapje moet de neus en mond volledig bedekken en het moet ontworpen zijn om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje. De Tijdelijke wet maatregelen COVID-19, waarin de mondkapplicht is geregeld, geldt in eerste instantie voor drie maanden. Na die periode is verlenging mogelijk. Zodra er geen medische noodzaak meer is, wordt de regel weer ingetrokken. Bovag heeft een aantal handige hulpmiddelen voor autobedrijven, waaronder posters over het dragen van mondkapjes en checklists voor klantenregistratie.