Oud-autobaas Ghosn ‘valse’ Amsterdammer

Carlos Ghosn, de vroegere baas van Renault, Nissan en Mitsubishi, zou zich ten onrechte als Nederlander en inwoner van Amsterdam hebben voorgedaan. Ghosn bezat vroeger wel een duur appartement in de hoofdstad maar is volgens de Franse belastingdienst fictief naar ons land verhuisd omdat hij hier een stuk minder hoefde te betalen.

Carlos Ghosn gevlucht naar Libanon

Justitie in Frankrijk heeft nu beslag laten leggen op 13 miljoen euro aan bezittingen van de voormalige autobaas en zijn echtgenote Carole. Ghosn, die jaren de hemel in werd geprezen als succesvolle autobaas, werd twee jaar geleden wegens fraude en misbruik van miljoenen aan bedrijfsgelden in Japan gearresteerd. Hij slaagde er vlak voor de kerst vorig jaar in op spectaculaire manier per privéjet te vluchten en woont nu in zijn geboorteland Libanon. De Franse autoriteiten zijn echter nog lang niet klaar met de vroegere Renault-baas die ook bij dat Franse merk gesjoemeld zou hebben, onder andere met een groot huwelijksfeest in het paleis van Versailles op kosten van de baas. De Fransen hebben daarom onder meer een luxe appartement met zeven kamers in Parijs en een andere villa aan de Riviera geconfisqueerd.

Amsterdam

Ghosn vestigde zich in 2012 mede in Amsterdam omdat daar ook het internationale hoofdkantoor van de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi is gevestigd. Dat zat eerst in een kantoor in Buitenveldert maar geeft nu een adres in kantorenwijk Schiphol-Rijk op. In zijn recente boek schrijft Ghosn zelf dat hij in Nederland woonde omdat de alliantie daar ook zijn salaris uitbetaalde. Ook op het moment van zijn arrestatie in 2018 zou Ghosn nog steeds het Amsterdamse adres hebben gebruikt. Volgens de autoriteiten in Parijs wilde hij als zogenaamde nonresident expat echter alleen maar profiteren van de gunstige Nederlandse belastingregelingen en moest hij al die jaren feitelijk beschouwd worden als ingezetene van Frankrijk.

Oud-autobaas Ghosn ‘valse’ Amsterdammer - Automobielmanagement.nl

Oud-autobaas Ghosn ‘valse’ Amsterdammer

Carlos Ghosn, de vroegere baas van Renault, Nissan en Mitsubishi, zou zich ten onrechte als Nederlander en inwoner van Amsterdam hebben voorgedaan. Ghosn bezat vroeger wel een duur appartement in de hoofdstad maar is volgens de Franse belastingdienst fictief naar ons land verhuisd omdat hij hier een stuk minder hoefde te betalen.

Carlos Ghosn gevlucht naar Libanon

Justitie in Frankrijk heeft nu beslag laten leggen op 13 miljoen euro aan bezittingen van de voormalige autobaas en zijn echtgenote Carole. Ghosn, die jaren de hemel in werd geprezen als succesvolle autobaas, werd twee jaar geleden wegens fraude en misbruik van miljoenen aan bedrijfsgelden in Japan gearresteerd. Hij slaagde er vlak voor de kerst vorig jaar in op spectaculaire manier per privéjet te vluchten en woont nu in zijn geboorteland Libanon. De Franse autoriteiten zijn echter nog lang niet klaar met de vroegere Renault-baas die ook bij dat Franse merk gesjoemeld zou hebben, onder andere met een groot huwelijksfeest in het paleis van Versailles op kosten van de baas. De Fransen hebben daarom onder meer een luxe appartement met zeven kamers in Parijs en een andere villa aan de Riviera geconfisqueerd.

Amsterdam

Ghosn vestigde zich in 2012 mede in Amsterdam omdat daar ook het internationale hoofdkantoor van de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi is gevestigd. Dat zat eerst in een kantoor in Buitenveldert maar geeft nu een adres in kantorenwijk Schiphol-Rijk op. In zijn recente boek schrijft Ghosn zelf dat hij in Nederland woonde omdat de alliantie daar ook zijn salaris uitbetaalde. Ook op het moment van zijn arrestatie in 2018 zou Ghosn nog steeds het Amsterdamse adres hebben gebruikt. Volgens de autoriteiten in Parijs wilde hij als zogenaamde nonresident expat echter alleen maar profiteren van de gunstige Nederlandse belastingregelingen en moest hij al die jaren feitelijk beschouwd worden als ingezetene van Frankrijk.