Aantal diefstallen motorvoertuigen met 3,2 procent gedaald

In 2020 zijn er 3,2 procent minder motorvoertuigen gestolen dan in 2019. Het aantal diefstallen uit motorvoertuigen, waaronder ook motoren en vracht- en bestelauto’s vallen, daalde met 6,7 procent. Dit blijkt uit een analyse van CBS-gegevens door vergelijkingssite Pricewise. Wel zijn er opvallende regionale verschillen.

Mei 2017: diefstal motorvoertuigen daalt fors

De grootste procentuele afname is te zien in Drenthe, waar het aantal diefstallen daalde met 40,4 procent. Ook Friesland (-25,6 procent) en Limburg (-20,5 procent) hadden veel minder last van dit criminele gedrag. In vier provincies nam het aantal diefstallen van motorvoertuigen juist toe: Overijssel (14,8 procent), Zeeland (13,3 procent) en Groningen (9,6 procent) kwamen wat dat betreft als slechtste provincies uit de bus. De steden Amsterdam Rotterdam en Den Haag staan bovenaan als het om aantallen gestolen voertuigen gaat.

Auto-inbraak

Ook het aantal diefstallen uit en vanaf voertuigen (denk aan navigatie, trekhaken, wielen en spiegels) nam in 2020 af meldt Pricewise. De grootste daling vond plaats in Limburg (-22,3 procent), Flevoland (-19,5 procent) en Friesland (-19,2 procent) plaats. Drenthe laat hier juist een grote stijging zien met 30,5 procent. Ook in Zeeland werden er meer onderdelen gestolen, maar liefst 54,7 procent meer. Wat betreft onze steden is Amsterdam ‘koploper. Hier worden nog altijd de meeste diefstallen uit en vanaf motorvoertuigen gepleegd (6.040). Rotterdam staat op de tweede plek met 3.973 diefstallen, gevolgd door Utrecht (3.967) en Den Haag (2.155).

Lees ook:
Vooral hybride-auto populair bij autodieven

Aantal diefstallen motorvoertuigen met 3,2 procent gedaald - Automobielmanagement.nl

Aantal diefstallen motorvoertuigen met 3,2 procent gedaald

In 2020 zijn er 3,2 procent minder motorvoertuigen gestolen dan in 2019. Het aantal diefstallen uit motorvoertuigen, waaronder ook motoren en vracht- en bestelauto’s vallen, daalde met 6,7 procent. Dit blijkt uit een analyse van CBS-gegevens door vergelijkingssite Pricewise. Wel zijn er opvallende regionale verschillen.

Mei 2017: diefstal motorvoertuigen daalt fors

De grootste procentuele afname is te zien in Drenthe, waar het aantal diefstallen daalde met 40,4 procent. Ook Friesland (-25,6 procent) en Limburg (-20,5 procent) hadden veel minder last van dit criminele gedrag. In vier provincies nam het aantal diefstallen van motorvoertuigen juist toe: Overijssel (14,8 procent), Zeeland (13,3 procent) en Groningen (9,6 procent) kwamen wat dat betreft als slechtste provincies uit de bus. De steden Amsterdam Rotterdam en Den Haag staan bovenaan als het om aantallen gestolen voertuigen gaat.

Auto-inbraak

Ook het aantal diefstallen uit en vanaf voertuigen (denk aan navigatie, trekhaken, wielen en spiegels) nam in 2020 af meldt Pricewise. De grootste daling vond plaats in Limburg (-22,3 procent), Flevoland (-19,5 procent) en Friesland (-19,2 procent) plaats. Drenthe laat hier juist een grote stijging zien met 30,5 procent. Ook in Zeeland werden er meer onderdelen gestolen, maar liefst 54,7 procent meer. Wat betreft onze steden is Amsterdam ‘koploper. Hier worden nog altijd de meeste diefstallen uit en vanaf motorvoertuigen gepleegd (6.040). Rotterdam staat op de tweede plek met 3.973 diefstallen, gevolgd door Utrecht (3.967) en Den Haag (2.155).

Lees ook:
Vooral hybride-auto populair bij autodieven