Handlangers Carlos Ghosn in cel Japan

Een Amerikaanse vader, oud-militair Michael Taylor (60), en zijn zoon Peter (27) zijn door de Verenigde Staten naar Japan uitgewezen en daar bij aankomst direct in de cel gezet. Het tweetal heeft Carlos Ghosn, de van zijn troon gevallen ex-directeur van Renault en Nissan, in december 2019 in een cellokist per vliegtuig Japan uitgesmokkeld.

De voormalige autobaas werd eind 2018 op een Japans vliegveld in zijn privéjet gearresteerd op verdenking van grootschalige malversaties met en verduistering van gelden van Nissan. Hij werd lange tijd in een gevangenis opgesloten en daar verhoord maar mocht later z’n tijd met een borgtocht in huisarrest doorbrengen in afwachting van een rechtszaak. Het lukte hem rond de Kerst 2019 op spectaculaire wijze uit het land te vluchten en via Istanboel naar zijn geboorteland Libanon te reizen. Daar geeft hij nu managementles aan Libanese studenten. Naar verluidt heeft hij de Taylors voor hun assistentie 1,3 miljoen dollar betaald.

Gemarteld

Advocaten van de Taylors hebben maanden geprobeerd uitwijzing tegen te houden maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Zij vreesden dat het tweetal in een Japanse cel ellenlang zou worden verhoord – zoals ook met Ghosn is gebeurd – en zelfs gemarteld. Ook vonden ze dat het tweetal niet kon worden vervolgd ‘voor het helpen van iemand om onder borgtocht uit te komen.’ Nu vader en zoon toch zijn opgesloten, vermoedelijk in dezelfde gevangenis als hun opdrachtgever destijds, blijven ze vermoedelijk lange tijd in de cel omdat de Japanse rechterlijke raderen langzaam draaien.

Lees ook:
Carlos Ghosn gaat lesgeven aan universiteit in Libanon
Carlos Ghosn gevlucht naar Libanon

Handlangers Carlos Ghosn in cel Japan - Automobielmanagement.nl

Handlangers Carlos Ghosn in cel Japan

Een Amerikaanse vader, oud-militair Michael Taylor (60), en zijn zoon Peter (27) zijn door de Verenigde Staten naar Japan uitgewezen en daar bij aankomst direct in de cel gezet. Het tweetal heeft Carlos Ghosn, de van zijn troon gevallen ex-directeur van Renault en Nissan, in december 2019 in een cellokist per vliegtuig Japan uitgesmokkeld.

De voormalige autobaas werd eind 2018 op een Japans vliegveld in zijn privéjet gearresteerd op verdenking van grootschalige malversaties met en verduistering van gelden van Nissan. Hij werd lange tijd in een gevangenis opgesloten en daar verhoord maar mocht later z’n tijd met een borgtocht in huisarrest doorbrengen in afwachting van een rechtszaak. Het lukte hem rond de Kerst 2019 op spectaculaire wijze uit het land te vluchten en via Istanboel naar zijn geboorteland Libanon te reizen. Daar geeft hij nu managementles aan Libanese studenten. Naar verluidt heeft hij de Taylors voor hun assistentie 1,3 miljoen dollar betaald.

Gemarteld

Advocaten van de Taylors hebben maanden geprobeerd uitwijzing tegen te houden maar dat is uiteindelijk niet gelukt. Zij vreesden dat het tweetal in een Japanse cel ellenlang zou worden verhoord – zoals ook met Ghosn is gebeurd – en zelfs gemarteld. Ook vonden ze dat het tweetal niet kon worden vervolgd ‘voor het helpen van iemand om onder borgtocht uit te komen.’ Nu vader en zoon toch zijn opgesloten, vermoedelijk in dezelfde gevangenis als hun opdrachtgever destijds, blijven ze vermoedelijk lange tijd in de cel omdat de Japanse rechterlijke raderen langzaam draaien.

Lees ook:
Carlos Ghosn gaat lesgeven aan universiteit in Libanon
Carlos Ghosn gevlucht naar Libanon