De Bourmont volgt in die functie Maria Grazia Davino op die de functie van hoofd sales & marketing voor de regio ‘groot Europa’ op zich neemt. “Duitsland is één van de belangrijkste markten voor Stellantis in Europa. Twee sterke teams werken al enkele weken samen en ik ben ervan overtuigd dat we het grote potentieel van onze sterke merken in de toekomst nog meer kunnen profileren.’’

De Fransman werkt sinds 1992 bij PSA, voornamelijk in verkoopfuncties. Tussen 1999 en 2009 werkte hij in Duitsland om daarna aan de slag te gaan in Zwitserland. In 2012 werd hij verkoopchef bij Peugeot voor Europa waarna hij in augustus vorig jaar de verantwoordelijkheid voor alle PSA-merken in Duitsland op zich nam.

Maria Grazia Davino werkte drie jaar voor FCA in Duitsland en daarvoor onder meer bij Lamborghini en Audi. In haar Duitse jaren heeft ze volgens de vakpers ervoor gezorgd dat de verstoorde verhoudingen tussen de importeur en de dealers van Fiat, Jeep c.s. weer genormaliseerd werden. Haar benoeming in Europa wordt door Stellantis aangeduid als een promotie.

Lees ook:
Stellantis wil voor 2025 vier miljard euro besparen