Elektrische fiets in trek in coronatijd, flinke stijging verkoopcijfers

De verkoop van elektrische fietsen is in 2020 met ruim 30 procent gestegen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van onderzoeksbureau GfK in opdracht van RAI Vereniging en BOVAG. De omzet uit fietsverkoop steeg met meer dan 30 procent naar een record van 1,65 miljard euro. Er werden vorig jaar bijna 1,1 miljoen fietsen verkocht.

Niet eerder werden er in Nederland zoveel e-bikes aangeschaft als in 2020. De helft van het totaal aantal verkochte fietsen was voorzien van elektrische ondersteuning. In 2019 was dat nog geen 42 procent, in 2011 15 procent. Het aandeel van de traditionele stadsfiets is inmiddels sinds 2011 gehalveerd tot 26 procent.

De gemiddelde prijs van een e-bike lag afgelopen jaar op 2.259 euro. Door de populariteit van de e-bike groeide de gemiddelde aankoopprijs van een nieuwe fiets in 2020 naar 1.499 euro, 20 procent meer dan een jaar daarvoor. Inmiddels wordt 75 procent van de totale omzet uit fietsverkopen uit elektrische fietsen gehaald.

De elektrische fiets is in trek in coronatijd. Veel reizigers mijden het openbaar vervoer en zien in de fiets een interessant alternatief om naar het werk te gaan. In maart en april had de gehele fietsbranche te kampen met de lockdowns in Nederland en Europa. Hierdoor liepen de leveringen en verkopen terug. Door de versoepelingen in Nederland en Europa namen vanaf mei de verkopen flink toe, waardoor het jaar 2020 voor de fietsbranche alsnog zeer positief eindigde.

Elektrische fiets in trek in coronatijd, flinke stijging verkoopcijfers - Automobielmanagement.nl

Elektrische fiets in trek in coronatijd, flinke stijging verkoopcijfers

De verkoop van elektrische fietsen is in 2020 met ruim 30 procent gestegen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van onderzoeksbureau GfK in opdracht van RAI Vereniging en BOVAG. De omzet uit fietsverkoop steeg met meer dan 30 procent naar een record van 1,65 miljard euro. Er werden vorig jaar bijna 1,1 miljoen fietsen verkocht.

Niet eerder werden er in Nederland zoveel e-bikes aangeschaft als in 2020. De helft van het totaal aantal verkochte fietsen was voorzien van elektrische ondersteuning. In 2019 was dat nog geen 42 procent, in 2011 15 procent. Het aandeel van de traditionele stadsfiets is inmiddels sinds 2011 gehalveerd tot 26 procent.

De gemiddelde prijs van een e-bike lag afgelopen jaar op 2.259 euro. Door de populariteit van de e-bike groeide de gemiddelde aankoopprijs van een nieuwe fiets in 2020 naar 1.499 euro, 20 procent meer dan een jaar daarvoor. Inmiddels wordt 75 procent van de totale omzet uit fietsverkopen uit elektrische fietsen gehaald.

De elektrische fiets is in trek in coronatijd. Veel reizigers mijden het openbaar vervoer en zien in de fiets een interessant alternatief om naar het werk te gaan. In maart en april had de gehele fietsbranche te kampen met de lockdowns in Nederland en Europa. Hierdoor liepen de leveringen en verkopen terug. Door de versoepelingen in Nederland en Europa namen vanaf mei de verkopen flink toe, waardoor het jaar 2020 voor de fietsbranche alsnog zeer positief eindigde.