BMW/Daimler verkopen parkeerbedrijf Park Now

BMW en Daimler Mobility hebben hun joint venture Park Now Group verkocht aan EasyPark Group. Dit is een Europees mobiliteitsbedrijf dat automobilisten diensten biedt bij het vinden en betalen van zowel parkeerplekken als laadplekken.

Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, hebben de bedrijven niet bekend gemaakt. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de autoriteiten.

Elf landen

Park Now, dat in 2000 als parkeerapp is opgericht in Amsterdam, opereert onder diverse merken in ruim 1.100 steden in elf landen. Onder het ‘regime’ van BMW en Daimler is Park Now uitgegroeid tot wereldwijde leverancier van digitale parkeerdiensten. De overname stelt het parkeerbedrijf nu in staat om de volgende strategische stap te zetten. CEO Johan Birgersson van het al 20 jaar bestaande Easy Park Group: “We zijn blij dat we Park Now, kunnen verwelkomen. Dit stelt ons in staat om de mobiliteit in het dagelijkse leven makkelijker te maken voor meer steden, parkeerbeheerders en gebruikers.’’

Krimp

Het afstoten van de parkeerdiensten betekent een verdere krimp van de activiteiten rond nieuwe mobiliteit van BMW en Daimler. Daartoe behoren ook Share Now voor autodelen, Charge Now voor betaaldiensten en het Uber-achtige Free Now/Reach Now voor autoritten. Eerder al werden ook de autodeeldiensten sterk teruggebracht. “De markt voor mobiliteitsdiensten is zeer kapitaal- en arbeidsintensief en levert weinig profijt op,’’ stelde de vroegere bestuursvoorzitter Manfred Bischoff van Daimler bij zijn afscheid in het najaar al.

Lees ook:
Uber wil taxidiensten BMW/Daimler kopen
BMW en Daimler sleutelen aan mobiliteitsdiensten

BMW/Daimler verkopen parkeerbedrijf Park Now - Automobielmanagement.nl

BMW/Daimler verkopen parkeerbedrijf Park Now

BMW en Daimler Mobility hebben hun joint venture Park Now Group verkocht aan EasyPark Group. Dit is een Europees mobiliteitsbedrijf dat automobilisten diensten biedt bij het vinden en betalen van zowel parkeerplekken als laadplekken.

Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, hebben de bedrijven niet bekend gemaakt. De verkoop moet nog wel worden goedgekeurd door de autoriteiten.

Elf landen

Park Now, dat in 2000 als parkeerapp is opgericht in Amsterdam, opereert onder diverse merken in ruim 1.100 steden in elf landen. Onder het ‘regime’ van BMW en Daimler is Park Now uitgegroeid tot wereldwijde leverancier van digitale parkeerdiensten. De overname stelt het parkeerbedrijf nu in staat om de volgende strategische stap te zetten. CEO Johan Birgersson van het al 20 jaar bestaande Easy Park Group: “We zijn blij dat we Park Now, kunnen verwelkomen. Dit stelt ons in staat om de mobiliteit in het dagelijkse leven makkelijker te maken voor meer steden, parkeerbeheerders en gebruikers.’’

Krimp

Het afstoten van de parkeerdiensten betekent een verdere krimp van de activiteiten rond nieuwe mobiliteit van BMW en Daimler. Daartoe behoren ook Share Now voor autodelen, Charge Now voor betaaldiensten en het Uber-achtige Free Now/Reach Now voor autoritten. Eerder al werden ook de autodeeldiensten sterk teruggebracht. “De markt voor mobiliteitsdiensten is zeer kapitaal- en arbeidsintensief en levert weinig profijt op,’’ stelde de vroegere bestuursvoorzitter Manfred Bischoff van Daimler bij zijn afscheid in het najaar al.

Lees ook:
Uber wil taxidiensten BMW/Daimler kopen
BMW en Daimler sleutelen aan mobiliteitsdiensten