Tesla stopt met assemblage van auto’s in Tilburg

Tesla stopt met het afbouwen van de Model S en de Model X in de fabriek in Tilburg. Dat bevestigt de autofabrikant na eerdere berichtgeving van NU.nl. De twee automodellen zijn eind januari opgewaardeerd en daardoor zou het productieproces zo zijn gewijzigd dat het in elkaar zetten van de wagens niet meer mogelijk is in Nederland. Daarmee komen bijna honderd banen op de tocht te staan in Tilburg.

Voor die medewerkers wordt een andere plek gezocht binnen het bedrijf. Er werken meer dan 1500 mensen voor Tesla in Nederland. Vakbond FNV is al in gesprek met de Amerikaanse onderneming over een sociaal plan. “Op dit moment zit er nog een groot gat tussen wat de FNV wil terugzien en wat Tesla op tafel legt”, zegt een woordvoerster. “Ze zitten op het wettelijk minimum met een kleine extra vergoeding van 1500 euro.” Het is volgens de vakbond nog niet duidelijk wanneer de assemblage in Tilburg wordt stopgezet.

De montagehal voor de elektrische auto’s werd in 2015 nog geopend in het bijzijn van topman Elon Musk. Toen zei hij nog dat het logisch is om te produceren waar de vraag is omdat “het transport van Californië naar Nederland immers duur is en nadelig voor het milieu”.

De Tesla’s worden in Tilburg onder meer voorzien van aandrijving en van het belangrijkste onderdeel: de accu. Vervolgens worden ze uitgebreid gecontroleerd, met als sluitstuk een rit over de testbaan in het pand.

Tesla stopt met assemblage van auto’s in Tilburg - Automobielmanagement.nl

Tesla stopt met assemblage van auto’s in Tilburg

Tesla stopt met het afbouwen van de Model S en de Model X in de fabriek in Tilburg. Dat bevestigt de autofabrikant na eerdere berichtgeving van NU.nl. De twee automodellen zijn eind januari opgewaardeerd en daardoor zou het productieproces zo zijn gewijzigd dat het in elkaar zetten van de wagens niet meer mogelijk is in Nederland. Daarmee komen bijna honderd banen op de tocht te staan in Tilburg.

Voor die medewerkers wordt een andere plek gezocht binnen het bedrijf. Er werken meer dan 1500 mensen voor Tesla in Nederland. Vakbond FNV is al in gesprek met de Amerikaanse onderneming over een sociaal plan. “Op dit moment zit er nog een groot gat tussen wat de FNV wil terugzien en wat Tesla op tafel legt”, zegt een woordvoerster. “Ze zitten op het wettelijk minimum met een kleine extra vergoeding van 1500 euro.” Het is volgens de vakbond nog niet duidelijk wanneer de assemblage in Tilburg wordt stopgezet.

De montagehal voor de elektrische auto’s werd in 2015 nog geopend in het bijzijn van topman Elon Musk. Toen zei hij nog dat het logisch is om te produceren waar de vraag is omdat “het transport van Californië naar Nederland immers duur is en nadelig voor het milieu”.

De Tesla’s worden in Tilburg onder meer voorzien van aandrijving en van het belangrijkste onderdeel: de accu. Vervolgens worden ze uitgebreid gecontroleerd, met als sluitstuk een rit over de testbaan in het pand.