RDC geschrokken van datalek, onderzoek in volle gang

RDC heeft een onderzoek ingesteld naar het datalek waardoor het bedrijf is getroffen. Volgens de dataleverancier gaat het om verouderde gegevens die dateren van september 2018 tot eind januari 2019. Het zou gaan om onder meer privé-adressen, telefoonnummers, kentekens en geboortedata.

Op 24 maart kreeg RDC het bericht dat er op internet voertuig- en persoonsgegevens te koop zijn die mogelijkerwijs afkomstig zouden zijn van RDC. Na controle bleek dat inderdaad te kloppen. Uit beveiligingsgegevens van RDC blijkt dat er geen sprake is geweest van een hack. “We onderzoeken nu hoe de gegevens dan wel buiten ons domein terecht zijn gekomen.”

In een reactie laat RDC weten geschrokken te zijn. “Wij betreuren dit voorval ten zeerste, en stellen alles in het werk om inzichtelijk te krijgen hoe dit heeft kunnen gebeuren, en vooral hoe dit in de toekomst te voorkomen. Als vanzelfsprekend hebben we direct een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens gedaan.”

De NOS ontdekte dat gegevens van RDC op straat lagen. Deze worden te koop aangeboden op een hackersforum. Hoeveel mensen door het lek getroffen zijn, is niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

RDC geschrokken van datalek, onderzoek in volle gang - Automobielmanagement.nl

RDC geschrokken van datalek, onderzoek in volle gang

RDC heeft een onderzoek ingesteld naar het datalek waardoor het bedrijf is getroffen. Volgens de dataleverancier gaat het om verouderde gegevens die dateren van september 2018 tot eind januari 2019. Het zou gaan om onder meer privé-adressen, telefoonnummers, kentekens en geboortedata.

Op 24 maart kreeg RDC het bericht dat er op internet voertuig- en persoonsgegevens te koop zijn die mogelijkerwijs afkomstig zouden zijn van RDC. Na controle bleek dat inderdaad te kloppen. Uit beveiligingsgegevens van RDC blijkt dat er geen sprake is geweest van een hack. “We onderzoeken nu hoe de gegevens dan wel buiten ons domein terecht zijn gekomen.”

In een reactie laat RDC weten geschrokken te zijn. “Wij betreuren dit voorval ten zeerste, en stellen alles in het werk om inzichtelijk te krijgen hoe dit heeft kunnen gebeuren, en vooral hoe dit in de toekomst te voorkomen. Als vanzelfsprekend hebben we direct een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens gedaan.”

De NOS ontdekte dat gegevens van RDC op straat lagen. Deze worden te koop aangeboden op een hackersforum. Hoeveel mensen door het lek getroffen zijn, is niet duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding