RDC: ‘geen aanwijzingen voor hackersaanval’

De RDC heeft nog geen aanwijzingen gevonden dat het recente datalek een gevolg is van een hack. De dataleverancier heeft beveiligingsbedrijf Fox-IT gevraagd onderzoek te doen naar het lek. Hierdoor is ‘een aantal inzichten naar boven gekomen’. Concreet doet RDC hierover nog geen uitspraken, zo blijkt uit een mail aan klanten van het bedrijf.

‘Zoals eerder gemeld hebben wij op basis van onze security-loggegevens geen aanwijzingen gevonden dat er sprake is geweest van een hack op ons netwerk. Om hier zeker van te zijn, hebben de cybersecurity-experts van Fox-IT dat uitvoerig getoetst door middel van onder andere een pentest (penetratietest) die eventuele kwetsbaarheden van de CaRe-Mailomgeving aan het licht moet brengen. Het forensisch onderzoek heeft vooralsnog geen sporen van een hack aangetoond. Daarnaast is er een aantal inzichten naar boven gekomen die ons dichterbij de daadwerkelijke oorzaak van dit datalek brengen. Helaas kunnen wij hangende het onderzoek nog niet aangeven wat dit concreet betekent. Wij zetten het onderzoek met Fox-IT door om achter de oorzaak te komen,’ laat RDC weten.

Vertrouwen

Fox-It is verder gevraagd om voor de hele RDC-omgeving de beveiliging op te voeren. In antwoord op vragen van gebruikers meldt RDC verder dat alle software gewoon te gebruiken is. ‘Door alle maatregelen die we afgelopen dagen hebben getroffen, hebben we er vertrouwen in dat de hele RDC-omgeving en al onze applicaties veilig zijn. Natuurlijk blijven we onze omgeving scherp monitoren om de veiligheid te waarborgen’. “Zodra we meer informatie hebben, zullen we die met alle betrokkenen delen,” verzekert RDC-directeur Jan-Willem Gefken.

Lees ook:
RDC geschrokken van datalek, onderzoek in volle gang

RDC: ‘geen aanwijzingen voor hackersaanval’ - Automobielmanagement.nl

RDC: ‘geen aanwijzingen voor hackersaanval’

De RDC heeft nog geen aanwijzingen gevonden dat het recente datalek een gevolg is van een hack. De dataleverancier heeft beveiligingsbedrijf Fox-IT gevraagd onderzoek te doen naar het lek. Hierdoor is ‘een aantal inzichten naar boven gekomen’. Concreet doet RDC hierover nog geen uitspraken, zo blijkt uit een mail aan klanten van het bedrijf.

‘Zoals eerder gemeld hebben wij op basis van onze security-loggegevens geen aanwijzingen gevonden dat er sprake is geweest van een hack op ons netwerk. Om hier zeker van te zijn, hebben de cybersecurity-experts van Fox-IT dat uitvoerig getoetst door middel van onder andere een pentest (penetratietest) die eventuele kwetsbaarheden van de CaRe-Mailomgeving aan het licht moet brengen. Het forensisch onderzoek heeft vooralsnog geen sporen van een hack aangetoond. Daarnaast is er een aantal inzichten naar boven gekomen die ons dichterbij de daadwerkelijke oorzaak van dit datalek brengen. Helaas kunnen wij hangende het onderzoek nog niet aangeven wat dit concreet betekent. Wij zetten het onderzoek met Fox-IT door om achter de oorzaak te komen,’ laat RDC weten.

Vertrouwen

Fox-It is verder gevraagd om voor de hele RDC-omgeving de beveiliging op te voeren. In antwoord op vragen van gebruikers meldt RDC verder dat alle software gewoon te gebruiken is. ‘Door alle maatregelen die we afgelopen dagen hebben getroffen, hebben we er vertrouwen in dat de hele RDC-omgeving en al onze applicaties veilig zijn. Natuurlijk blijven we onze omgeving scherp monitoren om de veiligheid te waarborgen’. “Zodra we meer informatie hebben, zullen we die met alle betrokkenen delen,” verzekert RDC-directeur Jan-Willem Gefken.

Lees ook:
RDC geschrokken van datalek, onderzoek in volle gang