‘Met een goede onafhankelijke inspectie voorkom je gedoe achteraf’

brand story

Het aantal auto-inspecties zit fors in de lift. Niet alleen bij auto’s die uit de zakelijke lease komen of bij huurauto’s wordt de schade in beeld gebracht, ook bij private lease, short lease en deelauto’s wordt een inspectie steeds vaker uitgevoerd. “Klanten willen geen discussie over geconstateerde schades of gedoe achteraf over de waardevermindering. Ze willen een onafhankelijk, goed en snel oordeel”, benadrukt Wierd Meijering van AutoInspectie.nl, onderdeel van AVN Group. Meijering is een van de sprekers tijdens het AM Fleet Event op woensdag 7 en donderdag 8 april.

AutoInspectie.nl is de onafhankelijke expert in inspecties en taxaties. Het inspectiebedrijf levert het innameprotocol aan tientallen leasemaatschappijen. Jaarlijks verliezen zowel leasemaatschappijen als fleetowners volgens Meijering heel wat euro’s door het niet berekenen van schades die uiteindelijk bij elkaar opgeteld tot een aanzienlijke waardevermindering van de auto leiden. Linksom of rechtsom moet het uiteindelijk toch door iemand betaald worden.

“Onze inspecteurs zijn getraind in het correct weergeven van schades en het berekenen van de bijbehorende herstelkosten en/of waardevermindering. Ons transparante en duidelijke innameprotocol, dat in de ‘look & feel’ van de klant kan worden gegoten, helpt bij het goed en duidelijk in kaart brengen van alle schades en bij de status van de auto. Dat kan zowel bij een tussentijdse wisseling van berijder als bij het einde van een contract. Een goede onafhankelijke inspectie scheelt gedoe achteraf. En dat is iets dat zowel leasemaatschappijen als fleetowners willen voorkomen.”

Handvatten

Het innameprotocol geeft handvatten over wat acceptabel is en wat niet. Kleine deukjes zonder lakschade, een beetje slijtage aan de bekleding, het hoort er gewoon bij. “Maar krassen tot op de grondlak, een scheur in de bumper, bekleding die door kat of hond is beschadigd, gaten in het dashboard of een zoekgeraakte sleutel verminderen de waarde van de auto aanzienlijk en worden dus door de leasemaatschappij in rekening worden gebracht.”

Handig is ook de AutoZelfScan-app, vult Meijering aan. “Dit is een goede manier om berijders bewust te maken van de staat waarin hun auto verkeert. Ook fleetowners doen daar hun voordeel mee. Door jaarlijks in beeld te brengen wat de status is van de auto, voorkom je problemen aan het eind van de rit. Want dan kan het echt behoorlijk in de papieren gaan lopen. Het vergroot tussentijds de bewustwording bij de bestuurder.”

Modulair

Het inspectieplatform van AVN Remarketing, onderdeel van AVN Group, biedt volop mogelijkheden en is naar klantwens modulair in te passen. “Je hebt perfect inzicht in de status van je voertuigen. Is er onderhoud nodig of zijn er schades? Ook heb je een perfect overzicht van je wagenpark. Kunnen de auto’s opnieuw worden ingezet of zijn ze eventueel geschikt voor verkoop? Hiermee bieden we echt een alles-in-een oplossing voor onze klanten.”

Wierd Meijering is te gast in de studio op dag 1 van het AM Fleet Event. De sessie staat woensdag 7 april om 13.15 uur op het programma.  Aanmelden voor het AM Fleet Event is nog mogelijk op de website van het evenement. Premium abonnees van Automobiel Management kunnen kosteloos deelnemen aan het programma. Abonnees van AM kunnen zich met de VIP-code 2021FLEETEVENTABONNEEAM gratis aanmelden voor het event. Meer informatie en registratie op fleetevent.nl.

Lees ook:

‘Met een goede onafhankelijke inspectie voorkom je gedoe achteraf’ - Automobielmanagement.nl

‘Met een goede onafhankelijke inspectie voorkom je gedoe achteraf’

brand story

Het aantal auto-inspecties zit fors in de lift. Niet alleen bij auto’s die uit de zakelijke lease komen of bij huurauto’s wordt de schade in beeld gebracht, ook bij private lease, short lease en deelauto’s wordt een inspectie steeds vaker uitgevoerd. “Klanten willen geen discussie over geconstateerde schades of gedoe achteraf over de waardevermindering. Ze willen een onafhankelijk, goed en snel oordeel”, benadrukt Wierd Meijering van AutoInspectie.nl, onderdeel van AVN Group. Meijering is een van de sprekers tijdens het AM Fleet Event op woensdag 7 en donderdag 8 april.

AutoInspectie.nl is de onafhankelijke expert in inspecties en taxaties. Het inspectiebedrijf levert het innameprotocol aan tientallen leasemaatschappijen. Jaarlijks verliezen zowel leasemaatschappijen als fleetowners volgens Meijering heel wat euro’s door het niet berekenen van schades die uiteindelijk bij elkaar opgeteld tot een aanzienlijke waardevermindering van de auto leiden. Linksom of rechtsom moet het uiteindelijk toch door iemand betaald worden.

“Onze inspecteurs zijn getraind in het correct weergeven van schades en het berekenen van de bijbehorende herstelkosten en/of waardevermindering. Ons transparante en duidelijke innameprotocol, dat in de ‘look & feel’ van de klant kan worden gegoten, helpt bij het goed en duidelijk in kaart brengen van alle schades en bij de status van de auto. Dat kan zowel bij een tussentijdse wisseling van berijder als bij het einde van een contract. Een goede onafhankelijke inspectie scheelt gedoe achteraf. En dat is iets dat zowel leasemaatschappijen als fleetowners willen voorkomen.”

Handvatten

Het innameprotocol geeft handvatten over wat acceptabel is en wat niet. Kleine deukjes zonder lakschade, een beetje slijtage aan de bekleding, het hoort er gewoon bij. “Maar krassen tot op de grondlak, een scheur in de bumper, bekleding die door kat of hond is beschadigd, gaten in het dashboard of een zoekgeraakte sleutel verminderen de waarde van de auto aanzienlijk en worden dus door de leasemaatschappij in rekening worden gebracht.”

Handig is ook de AutoZelfScan-app, vult Meijering aan. “Dit is een goede manier om berijders bewust te maken van de staat waarin hun auto verkeert. Ook fleetowners doen daar hun voordeel mee. Door jaarlijks in beeld te brengen wat de status is van de auto, voorkom je problemen aan het eind van de rit. Want dan kan het echt behoorlijk in de papieren gaan lopen. Het vergroot tussentijds de bewustwording bij de bestuurder.”

Modulair

Het inspectieplatform van AVN Remarketing, onderdeel van AVN Group, biedt volop mogelijkheden en is naar klantwens modulair in te passen. “Je hebt perfect inzicht in de status van je voertuigen. Is er onderhoud nodig of zijn er schades? Ook heb je een perfect overzicht van je wagenpark. Kunnen de auto’s opnieuw worden ingezet of zijn ze eventueel geschikt voor verkoop? Hiermee bieden we echt een alles-in-een oplossing voor onze klanten.”

Wierd Meijering is te gast in de studio op dag 1 van het AM Fleet Event. De sessie staat woensdag 7 april om 13.15 uur op het programma.  Aanmelden voor het AM Fleet Event is nog mogelijk op de website van het evenement. Premium abonnees van Automobiel Management kunnen kosteloos deelnemen aan het programma. Abonnees van AM kunnen zich met de VIP-code 2021FLEETEVENTABONNEEAM gratis aanmelden voor het event. Meer informatie en registratie op fleetevent.nl.

Lees ook: