Eerste kenteken met beginletter L uitgegeven

De RDW is vorige week gestart met de L als beginletter in de huidige kentekenserie voor personenvoertuigen. Nieuwe auto’s krijgen een kenteken met één letter, drie cijfers en twee letters. Het eerste kenteken in de L-serie (L-001-BB) is voor een Volvo, maar die is nog niet op naam van een nieuwe eigenaar gezet.

Van de kentekenserie met de letter K zijn 253.746 kentekens uitgegeven – tot aan K-999-ZZ. Automatisch volgt dan de L-serie, waarvan de RDW eenzelfde aantal verwacht uit te geven.

Sleutel

Het kenteken is de zichtbare sleutel tot meer gegevens over het voertuig, legt RDW uit. ‘Handhavers hebben via het kenteken inzicht in technische en milieugegevens die ze kunnen controleren. Ook is aan het kenteken een eigenaar/houder gekoppeld die verantwoordelijk gesteld kan worden voor verkeersovertredingen. Ook bij de opsporing van andere vormen van criminaliteit komt het kenteken vaak goed van pas.

Landbouwvoertuigen

Sinds begin dit jaar krijgen ook land- en bosbouwvoertuigen, mobiele machines met beperkte snelheid en hun getrokken materieel in Nederland een kenteken. Dat zijn trekkers  maar ook combines, shovels of zelfs rijdende winkels. Nieuwe voertuigen krijgen bij afgifte al een kenteken, voor bestaande voertuigen moet de eigenaar een registratie aanvragen.

Eerste kenteken met beginletter L uitgegeven - Automobielmanagement.nl

Eerste kenteken met beginletter L uitgegeven

De RDW is vorige week gestart met de L als beginletter in de huidige kentekenserie voor personenvoertuigen. Nieuwe auto’s krijgen een kenteken met één letter, drie cijfers en twee letters. Het eerste kenteken in de L-serie (L-001-BB) is voor een Volvo, maar die is nog niet op naam van een nieuwe eigenaar gezet.

Van de kentekenserie met de letter K zijn 253.746 kentekens uitgegeven – tot aan K-999-ZZ. Automatisch volgt dan de L-serie, waarvan de RDW eenzelfde aantal verwacht uit te geven.

Sleutel

Het kenteken is de zichtbare sleutel tot meer gegevens over het voertuig, legt RDW uit. ‘Handhavers hebben via het kenteken inzicht in technische en milieugegevens die ze kunnen controleren. Ook is aan het kenteken een eigenaar/houder gekoppeld die verantwoordelijk gesteld kan worden voor verkeersovertredingen. Ook bij de opsporing van andere vormen van criminaliteit komt het kenteken vaak goed van pas.

Landbouwvoertuigen

Sinds begin dit jaar krijgen ook land- en bosbouwvoertuigen, mobiele machines met beperkte snelheid en hun getrokken materieel in Nederland een kenteken. Dat zijn trekkers  maar ook combines, shovels of zelfs rijdende winkels. Nieuwe voertuigen krijgen bij afgifte al een kenteken, voor bestaande voertuigen moet de eigenaar een registratie aanvragen.