Multiscope: een derde minder kilometers door corona

Nederlanders hebben in 2020 gemiddeld 9.129 kilometer gereisd. Dit is een derde minder dan in een ‘normaal’ jaar. 11 procent kiest het OV voor zakelijke reizen. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder ruim 3.000 Nederlanders.

Gemiddeld werd door Nederlanders in 2020 een kleine 176 kilometer per week gereisd. Voor het hele jaar lag het gemiddelde op 9.129 kilometer. Daarmee is sprake van een derde minder reiskilometers dan in een ‘normaal’ jaar. Onderzoek van het CBS ‘Onderweg in Nederland’ wijst uit dat dit gemiddelde normaliter 13.650 kilometer bedraagt.

OV wint terrein

In 2020 hebben Nederlanders voor zakelijke reizen meestal de auto gebruikt (61 procent). 15 procent gebruikte voornamelijk de fiets en 11 procent koos voor het openbaar vervoer. Ook na corona blijft de auto het populairste vervoermiddel. Wel zien we dat het openbaar vervoer reizigers terug gaat winnen. Dit aandeel zal naar verwachting stijgen met 3 procentpunt. Voor privéreizen zien we nagenoeg dezelfde cijfers.

Kosten

Over geheel 2020 gaven Nederlanders gemiddeld 1.865 euro uit aan zakelijke en privé reiskosten. Hieronder vallen uitgaven om vervoermiddelen te kunnen gebruiken (brandstof, verzekering, onderhoud), maar ook uitgaven aan abonnementen of vervoersdiensten. De totale geschatte uitgaven liggen hiermee voor 2020 op ruim 26 miljard euro (exclusief aanschaf / afschrijving vervoermiddelen).

Lees ook:
VNA-voorzitter Renate Hemerik: ‘Er moet echt flink geïnvesteerd worden in mobiliteit’

Multiscope: een derde minder kilometers door corona - Automobielmanagement.nl

Multiscope: een derde minder kilometers door corona

Nederlanders hebben in 2020 gemiddeld 9.129 kilometer gereisd. Dit is een derde minder dan in een ‘normaal’ jaar. 11 procent kiest het OV voor zakelijke reizen. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder ruim 3.000 Nederlanders.

Gemiddeld werd door Nederlanders in 2020 een kleine 176 kilometer per week gereisd. Voor het hele jaar lag het gemiddelde op 9.129 kilometer. Daarmee is sprake van een derde minder reiskilometers dan in een ‘normaal’ jaar. Onderzoek van het CBS ‘Onderweg in Nederland’ wijst uit dat dit gemiddelde normaliter 13.650 kilometer bedraagt.

OV wint terrein

In 2020 hebben Nederlanders voor zakelijke reizen meestal de auto gebruikt (61 procent). 15 procent gebruikte voornamelijk de fiets en 11 procent koos voor het openbaar vervoer. Ook na corona blijft de auto het populairste vervoermiddel. Wel zien we dat het openbaar vervoer reizigers terug gaat winnen. Dit aandeel zal naar verwachting stijgen met 3 procentpunt. Voor privéreizen zien we nagenoeg dezelfde cijfers.

Kosten

Over geheel 2020 gaven Nederlanders gemiddeld 1.865 euro uit aan zakelijke en privé reiskosten. Hieronder vallen uitgaven om vervoermiddelen te kunnen gebruiken (brandstof, verzekering, onderhoud), maar ook uitgaven aan abonnementen of vervoersdiensten. De totale geschatte uitgaven liggen hiermee voor 2020 op ruim 26 miljard euro (exclusief aanschaf / afschrijving vervoermiddelen).

Lees ook:
VNA-voorzitter Renate Hemerik: ‘Er moet echt flink geïnvesteerd worden in mobiliteit’