Europcar heeft niet genoeg vakantieauto’s

Europcar heeft niet voldoende huurauto’s beschikbaar voor vakantiegangers. Door het wereldwijde chiptekort worden auto’s niet op tijd afgeleverd. Dat betekent ook dat de prijzen voor huurauto’s in populaire vakantiegebieden op een hoog niveau blijven en waarschijnlijk nog zullen stijgen.

Die waarschuwing uit Caroline Parot, CEO van Europcar. In veel vakantielanden kost een huurauto momenteel twee tot drie keer zo veel als in vorige jaren. “Mensen willen graag weer op reis. Er zijn genoeg vluchten en hotels maar de capaciteit aan huurauto’s is beperkt.’’ Europcar probeert dat wel aan te vullen door auto’s te kopen bij dealers en via andere kanalen. “Maar ook daar is iedereen op aan het jagen.’’

De klant betaalt

De tekorten komen vooral aan het licht als een land na coronabeperkingen plotseling op groen wordt gezet voor buitenlandse toeristen. “Elke keer als dat gebeurt worden we overspoeld door aanvragen en zijn we meestal binnen 24 uur uitverkocht.’’ In Europa is Europcar daardoor vaak genoodzaakt grote hoeveelheden auto’s snel van het ene naar het andere land over te brengen wat de kosten voor de verhuur verder opdrijft. “En als mijn kosten omhoog gaan, dan moet de klant dat betalen, anders is mijn bedrijf niet levensvatbaar.’’

Lees ook:
Pon doet mee aan bod VW op Europcar

Europcar heeft niet genoeg vakantieauto’s - Automobielmanagement.nl

Europcar heeft niet genoeg vakantieauto’s

Europcar heeft niet voldoende huurauto’s beschikbaar voor vakantiegangers. Door het wereldwijde chiptekort worden auto’s niet op tijd afgeleverd. Dat betekent ook dat de prijzen voor huurauto’s in populaire vakantiegebieden op een hoog niveau blijven en waarschijnlijk nog zullen stijgen.

Die waarschuwing uit Caroline Parot, CEO van Europcar. In veel vakantielanden kost een huurauto momenteel twee tot drie keer zo veel als in vorige jaren. “Mensen willen graag weer op reis. Er zijn genoeg vluchten en hotels maar de capaciteit aan huurauto’s is beperkt.’’ Europcar probeert dat wel aan te vullen door auto’s te kopen bij dealers en via andere kanalen. “Maar ook daar is iedereen op aan het jagen.’’

De klant betaalt

De tekorten komen vooral aan het licht als een land na coronabeperkingen plotseling op groen wordt gezet voor buitenlandse toeristen. “Elke keer als dat gebeurt worden we overspoeld door aanvragen en zijn we meestal binnen 24 uur uitverkocht.’’ In Europa is Europcar daardoor vaak genoodzaakt grote hoeveelheden auto’s snel van het ene naar het andere land over te brengen wat de kosten voor de verhuur verder opdrijft. “En als mijn kosten omhoog gaan, dan moet de klant dat betalen, anders is mijn bedrijf niet levensvatbaar.’’

Lees ook:
Pon doet mee aan bod VW op Europcar