New York International Auto Show alsnog geschrapt

De New York International Auto Show, die al op 20 augustus zou beginnen, is alsnog gecanceld wegens het nog altijd toenemende aantal coronabesmettingen met de Delta-variant. De autoshow ging vorig jaar niet door en was dit jaar al verschoven van april naar augustus.

‘’Toen we met de planning voor de show in augustus begonnen, werden we steeds enthousiaster over het vooruitzicht dat we het evenement zouden kunnen houden gezien het toenemend aantal vaccinaties en het toen nog dalende aantal besmettingen door het dragen van mondkapjes. Alle tekenen waren positief en de show leek beter te worden dan ooit. Maar vandaag is het een ander verhaal,’’ aldus voorzitter Mark Schienberg in de Amerikaanse media. Hij hoopt dat het evenement in ieder geval in april 2022 wel door kan gaan.

Aantal besmettingen neemt toe

Het aantal coronabesmettingen neemt in New York de laatste dagen weer snel toe. Burgemeester Bill de Blasio verordonneerde eerder deze week dat alle bezoekers van evenementen die binnen plaatsvinden vanaf 16 augustus gevaccineerd dienen te zijn. Die maatregel zou ook gelden voor de autoshow, met alle daarbij behorende controles van dien. In Chicago is het vorige maand wel gelukt een ‘openbare’ autoshow te houden, hoewel die korter duurde dan oorspronkelijk de bedoeling was.

New York International Auto Show alsnog geschrapt - Automobielmanagement.nl

New York International Auto Show alsnog geschrapt

De New York International Auto Show, die al op 20 augustus zou beginnen, is alsnog gecanceld wegens het nog altijd toenemende aantal coronabesmettingen met de Delta-variant. De autoshow ging vorig jaar niet door en was dit jaar al verschoven van april naar augustus.

‘’Toen we met de planning voor de show in augustus begonnen, werden we steeds enthousiaster over het vooruitzicht dat we het evenement zouden kunnen houden gezien het toenemend aantal vaccinaties en het toen nog dalende aantal besmettingen door het dragen van mondkapjes. Alle tekenen waren positief en de show leek beter te worden dan ooit. Maar vandaag is het een ander verhaal,’’ aldus voorzitter Mark Schienberg in de Amerikaanse media. Hij hoopt dat het evenement in ieder geval in april 2022 wel door kan gaan.

Aantal besmettingen neemt toe

Het aantal coronabesmettingen neemt in New York de laatste dagen weer snel toe. Burgemeester Bill de Blasio verordonneerde eerder deze week dat alle bezoekers van evenementen die binnen plaatsvinden vanaf 16 augustus gevaccineerd dienen te zijn. Die maatregel zou ook gelden voor de autoshow, met alle daarbij behorende controles van dien. In Chicago is het vorige maand wel gelukt een ‘openbare’ autoshow te houden, hoewel die korter duurde dan oorspronkelijk de bedoeling was.