Toyota meldt nog steeds coronabesmettingen bij personeel

Toyota heeft deze maand tot nu toe al meer dan 30 coronabesmettingen onder haar personeel op een reeks locaties in Japan aan moeten kondigen. In geen van die gevallen hoefde de productie onderbroken te worden. Wel moesten de betrokken werkplekken en de directe omgeving steeds worden gedesinfecteerd.

De ergste ‘uitbraak’ deed zich voor in de Takaoka Plant waar zeven medewerkers van de lopende band besmet bleken te zijn. In een andere fabriek, de Shimoyama Plant, werd bij vijf medewerkers in de productie een besmetting geconstateerd. Verder meldt Toyota een aantal gevallen in de slaapvertrekken voor medewerkers en op het hoofdkantoor in Aichi Prefecture en één bij het Toyota City Toyota Memorial Hospital in dezelfde provincie.

In de meeste gevallen gaat het om full-time werknemers van Toyota zelf maar ook bleken medewerkers van in de fabrieken actieve onderaannemers en toeleveranciers besmet te zijn met corona.

Lees ook:
Toyota blijft erbij: ook inzetten op hybride en waterstof

Toyota meldt nog steeds coronabesmettingen bij personeel - Automobielmanagement.nl

Toyota meldt nog steeds coronabesmettingen bij personeel

Toyota heeft deze maand tot nu toe al meer dan 30 coronabesmettingen onder haar personeel op een reeks locaties in Japan aan moeten kondigen. In geen van die gevallen hoefde de productie onderbroken te worden. Wel moesten de betrokken werkplekken en de directe omgeving steeds worden gedesinfecteerd.

De ergste ‘uitbraak’ deed zich voor in de Takaoka Plant waar zeven medewerkers van de lopende band besmet bleken te zijn. In een andere fabriek, de Shimoyama Plant, werd bij vijf medewerkers in de productie een besmetting geconstateerd. Verder meldt Toyota een aantal gevallen in de slaapvertrekken voor medewerkers en op het hoofdkantoor in Aichi Prefecture en één bij het Toyota City Toyota Memorial Hospital in dezelfde provincie.

In de meeste gevallen gaat het om full-time werknemers van Toyota zelf maar ook bleken medewerkers van in de fabrieken actieve onderaannemers en toeleveranciers besmet te zijn met corona.

Lees ook:
Toyota blijft erbij: ook inzetten op hybride en waterstof