Bentley is nu een ‘volledig goedgekeurd bedrijfslid’ van de werkgroep en werkt eraan om tegen eind 2021 al haar leer te kopen van leveranciers en looierijen die het auditproces van de Leather Working Group met succes hebben afgerond. In elke Bentley worden volgens bronnen zeker tien huiden verwerkt. Die worden ingekocht in Europa en vormen volgens het autobedrijf ‘een bestaand bijproduct van de voedingsindustrie.’ De leerbewerkers van Bentley zijn ook getraind in het zoveel mogelijk voorkomen van afval.

Meer keus

Hoofd interieur, exterieur en metaalinkoop Mark Cooke bij het luxe automobielenmerk: “Bentley wil de meest ethische en duurzame fabrikant van luxe auto’s worden. Daarom zorgen we ervoor dat onze traditionele materialen op de meest duurzame manier worden ingekocht terwijl we tegelijkertijd de ontwikkeling van nieuwe materialen versnellen om onze klanten nog meer keus te kunnen bieden.’’

Lees ook:
Analyse: luxemerken doen het nog altijd goed op de Nederlandse automarkt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding