General Motors vraagt personeel vaccinatiestatus

General Motors heeft alle 48.000 vaste kantoormedewerkers in de VS gevraagd mee te delen of ze al dan niet gevaccineerd zijn tegen corona. GM gaat echter nog niet zo ver om vaccinatie verplicht te stellen zoals een toenemend aantal Amerikaanse bedrijven inmiddels wel heeft gedaan. CEO Mary Barra heeft wel gezegd dat haar bedrijf naar die optie aan het kijken is.

Staking GM raakt nu ook toeleveranciers

GM stelt in een brief aan het kantoorpersoneel dat de informatie vertrouwelijk wordt behandeld en alleen wordt gebruikt om vast te stellen hoe hoog het vaccinatieniveau is. Op basis daarvan denkt het autobedrijf de geldende coronaprotocollen verder bij te kunnen stellen. Het niveau aan immuniteit is een belangrijke factor om vast te stellen wanneer GM de huidige coronaregels moet opvoeren of juist kan versoepelen.’’

Discussie

Barra: “We zijn in diepgaande discussie met alle betrokkenen om te kijken wat het beste is om te doen vanuit het perspectief van GM.’’ Dat geldt met name ook voor de vraag of kantoormensen volledig dan wel deels thuis moeten blijven werken. De verzoeken zijn niet gericht aan de 46.000 Amerikaanse fabrieksarbeiders van GM. De informatie over en bereidheid tot vaccinatie wordt in de VS gezien als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden waarover onderhandeld zou moeten worden met de machtige United Auto Workers vakbond.

Lees ook:
General Motors investeert 35 miljard dollar in ontwikkeling elektrische auto’s

General Motors vraagt personeel vaccinatiestatus - Automobielmanagement.nl

General Motors vraagt personeel vaccinatiestatus

General Motors heeft alle 48.000 vaste kantoormedewerkers in de VS gevraagd mee te delen of ze al dan niet gevaccineerd zijn tegen corona. GM gaat echter nog niet zo ver om vaccinatie verplicht te stellen zoals een toenemend aantal Amerikaanse bedrijven inmiddels wel heeft gedaan. CEO Mary Barra heeft wel gezegd dat haar bedrijf naar die optie aan het kijken is.

Staking GM raakt nu ook toeleveranciers

GM stelt in een brief aan het kantoorpersoneel dat de informatie vertrouwelijk wordt behandeld en alleen wordt gebruikt om vast te stellen hoe hoog het vaccinatieniveau is. Op basis daarvan denkt het autobedrijf de geldende coronaprotocollen verder bij te kunnen stellen. Het niveau aan immuniteit is een belangrijke factor om vast te stellen wanneer GM de huidige coronaregels moet opvoeren of juist kan versoepelen.’’

Discussie

Barra: “We zijn in diepgaande discussie met alle betrokkenen om te kijken wat het beste is om te doen vanuit het perspectief van GM.’’ Dat geldt met name ook voor de vraag of kantoormensen volledig dan wel deels thuis moeten blijven werken. De verzoeken zijn niet gericht aan de 46.000 Amerikaanse fabrieksarbeiders van GM. De informatie over en bereidheid tot vaccinatie wordt in de VS gezien als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden waarover onderhandeld zou moeten worden met de machtige United Auto Workers vakbond.

Lees ook:
General Motors investeert 35 miljard dollar in ontwikkeling elektrische auto’s