Dat heeft de organiserende auto- en motorfederatie Febiac meegedeeld. Over het doorgaan van het Autosalon was twijfel ontstaan omdat volgens Belgische media Volkswagen-importeur d’Ieteren heeft besloten haar merken weg te houden. Stellantis zou hetzelfde overwegen maar die berichten zijn tegengesproken. Welke merken uiteindelijk wel mee doen moet nog bekend gemaakt worden.

Bredere mobiliteit

Febiac vindt het een geschikt moment om het publiek kennis te laten maken met alle recente ontwikkelingen in de autowereld en de bredere mobiliteit. “Individuele mobiliteit is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven van 7 miljoen gebruikers,” zegt Andreas Cremer, CEO van FEBIAC. “Voertuigen zijn de laatste twee jaar sterk geëvolueerd, vooral door het aanbod van alternatieve aandrijvingen en connectiviteit. Daarom is het zeer belangrijk het brede publiek, de autoriteiten en de media te informeren over de vooruitgang die door onze sector wordt geboekt, met name in de strijd tegen de klimaatverandering en voor de verbetering van de luchtkwaliteit. In dit opzicht is de Brussels Motorshow een ideale vitrine en communicatieplatform.”

Lees ook:
Komt er in 2022 een Autosalon Brussel?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding