Autosalon van Brussel gaat toch door

De 99e editie van het Autosalon van Brussel gaat door en zal plaatsvinden van 14 tot 23 januari 2022 in Brussels Expo. Voor de terugkeer na de coronastop van vorig jaar ‘zal de Brussels Motorshow de technologische innovatie centraal stellen en bijzondere aandacht besteden aan elektromobiliteit, lichte bedrijfsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers’.

Autosalon van Parijs loopt verder leeg

Dat heeft de organiserende auto- en motorfederatie Febiac meegedeeld. Over het doorgaan van het Autosalon was twijfel ontstaan omdat volgens Belgische media Volkswagen-importeur d’Ieteren heeft besloten haar merken weg te houden. Stellantis zou hetzelfde overwegen maar die berichten zijn tegengesproken. Welke merken uiteindelijk wel mee doen moet nog bekend gemaakt worden.

Bredere mobiliteit

Febiac vindt het een geschikt moment om het publiek kennis te laten maken met alle recente ontwikkelingen in de autowereld en de bredere mobiliteit. “Individuele mobiliteit is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven van 7 miljoen gebruikers,” zegt Andreas Cremer, CEO van FEBIAC. “Voertuigen zijn de laatste twee jaar sterk geëvolueerd, vooral door het aanbod van alternatieve aandrijvingen en connectiviteit. Daarom is het zeer belangrijk het brede publiek, de autoriteiten en de media te informeren over de vooruitgang die door onze sector wordt geboekt, met name in de strijd tegen de klimaatverandering en voor de verbetering van de luchtkwaliteit. In dit opzicht is de Brussels Motorshow een ideale vitrine en communicatieplatform.”

Lees ook:
Komt er in 2022 een Autosalon Brussel?

Autosalon van Brussel gaat toch door - Automobielmanagement.nl

Autosalon van Brussel gaat toch door

De 99e editie van het Autosalon van Brussel gaat door en zal plaatsvinden van 14 tot 23 januari 2022 in Brussels Expo. Voor de terugkeer na de coronastop van vorig jaar ‘zal de Brussels Motorshow de technologische innovatie centraal stellen en bijzondere aandacht besteden aan elektromobiliteit, lichte bedrijfsvoertuigen en gemotoriseerde tweewielers’.

Autosalon van Parijs loopt verder leeg

Dat heeft de organiserende auto- en motorfederatie Febiac meegedeeld. Over het doorgaan van het Autosalon was twijfel ontstaan omdat volgens Belgische media Volkswagen-importeur d’Ieteren heeft besloten haar merken weg te houden. Stellantis zou hetzelfde overwegen maar die berichten zijn tegengesproken. Welke merken uiteindelijk wel mee doen moet nog bekend gemaakt worden.

Bredere mobiliteit

Febiac vindt het een geschikt moment om het publiek kennis te laten maken met alle recente ontwikkelingen in de autowereld en de bredere mobiliteit. “Individuele mobiliteit is een essentieel onderdeel van het dagelijks leven van 7 miljoen gebruikers,” zegt Andreas Cremer, CEO van FEBIAC. “Voertuigen zijn de laatste twee jaar sterk geëvolueerd, vooral door het aanbod van alternatieve aandrijvingen en connectiviteit. Daarom is het zeer belangrijk het brede publiek, de autoriteiten en de media te informeren over de vooruitgang die door onze sector wordt geboekt, met name in de strijd tegen de klimaatverandering en voor de verbetering van de luchtkwaliteit. In dit opzicht is de Brussels Motorshow een ideale vitrine en communicatieplatform.”

Lees ook:
Komt er in 2022 een Autosalon Brussel?