‘Met TrackJack heb je nauwkeurig inzicht in je wagenpark’

brand story

TrackJack is bij het Nederlandse mkb en bij zzp’ers een van de meest bekende leveranciers van ritregistratiesystemen. Vooral het gemak dat deze systemen bieden voor een sluitende kilometerregistratie is een van de belangrijkste redenen voor de populariteit bij deze doelgroep. Tegelijkertijd gooit TrackJack ook bij fleetowners hoge ogen met haar fleet management software.

Fleetbeheer draait om inzicht in de bewegingen van bedrijfsauto’s. Toch zijn er nog altijd fleetowners die te weinig inzicht hebben in het reilen en zeilen van hun vloot. Vaak zijn er verschillende systemen en werken mensen langs elkaar heen. Het gevolg is dat niemand precies weet waar een auto zich op welk moment bevindt en welke ritten ermee worden gereden. En dat is eigenlijk vreemd als je kijkt naar het enorme kapitaal dat de honderden of zelfs duizenden auto’s in een wagenpark vertegenwoordigen. Bovendien is de wagenparkbeheerder uiteindelijk wel verantwoordelijk voor die floot en deze zou dus exact moeten weten wat er met zijn of haar wagenpark gebeurt. “Dat is precies het inzicht waar fleetowners behoefte aan hebben en dat TrackJack biedt. Daarnaast zijn onze producten geschikt voor het monitoren van andere waardevolle bedrijfseigendommen, zoals aanhangers, generatoren en hoogwerkers,” verduidelijkt marketeer Micha Ligtvoet.

Voorkomen van bijtelling

Wat ook bij fleetowners meespeelt in de aanschaf van een TrackJack is het bijtellingssysteem dat we in Nederland kennen voor berijders van een leaseauto. Alleen als je minder dan 500 privékilometers per jaar rijdt hoef je geen bijtelling te betalen, rij je meer kilometers privé dan geldt een bijtellingstarief, afhankelijk van de catalogusprijs van de auto en CO2-uitstoot. Het is om die reden belangrijk om een sluitende kilometerregistratie bij te houden van alle zakelijke en privé gereden kilometers. Ook als je niet gaat bijtellen dan is het slim om wel de kilometers te registreren zodat je dit bij de fiscus kan aantonen. Het systeem van TrackJack is voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesytemen en is erkend door de Belastingdienst. Controles zijn hierdoor vereenvoudigd. “Het voorkomt een hoop gedoe om kilometers handmatig bij te houden en je voorkomt boetes vanwege een gebrekkige administratie. Die boetes kunnen vrij hoog kunnen uitpakken,” weet Ligtvoet. De kosten voor een TrackJack-systeem zijn snel terugverdiend. Klanten betalen slechts 79 euro per auto per jaar.

(tekst loopt door onder de foto)

Gratis integratie met andere systemen

En dan het gebruik van data. De TrackJack-systemen registreren zaken als gereden kilometers, locaties en parkeertijden. Het beschikbaar maken van die data loopt via het eigen TrackJack-dashboard, en kan daarnaast eenvoudig en kosteloos worden geïntegreerd met andere systemen zoals Salesforce, Outsmart, Informer en MultiTankCard. Bovendien is de data met de API volledig op maat aan de eigen software te koppelen. Door deze koppelingen kunnen klanten van TrackJack hun eigen data samenvoegen met die van de TrackJack-systemen, waardoor nieuwe inzichten kunnen ontstaan. Ligtvoet: “Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe vaak en hoe lang een klant is bezocht voordat de deal werd gesloten, en kan je beter beoordelen of het de moeite waard is geweest van de inspanning. Ook wordt informatie over omzet per kilometer en omzet per bezoekuur ineens heel makkelijk inzichtelijk. Dit wordt allemaal in automatische rapportages samengevat.”

Privacy van medewerkers

En hoe zit het tot slot met de medewerkers die niet ‘gecontroleerd’ willen worden? Naast een beschikbare privacyregeling werkgever – werknemer leert de ervaring dat medewerkers over het algemeen geen problemen hebben met de ritregistratiesystemen van TrackJack. De privacy is gewaarborgd want van privékilometers wordt geen adres of locatie bijgehouden, alleen het aantal gereden kilometers. “Je houdt het zuiver voor de werkgever en medewerkers hoeven zich geen zorgen te maken over hun privacy.”

Meer weten? Bezoek TrackJackeurope.com

‘Met TrackJack heb je nauwkeurig inzicht in je wagenpark’ - Automobielmanagement.nl

‘Met TrackJack heb je nauwkeurig inzicht in je wagenpark’

brand story

TrackJack is bij het Nederlandse mkb en bij zzp’ers een van de meest bekende leveranciers van ritregistratiesystemen. Vooral het gemak dat deze systemen bieden voor een sluitende kilometerregistratie is een van de belangrijkste redenen voor de populariteit bij deze doelgroep. Tegelijkertijd gooit TrackJack ook bij fleetowners hoge ogen met haar fleet management software.

Fleetbeheer draait om inzicht in de bewegingen van bedrijfsauto’s. Toch zijn er nog altijd fleetowners die te weinig inzicht hebben in het reilen en zeilen van hun vloot. Vaak zijn er verschillende systemen en werken mensen langs elkaar heen. Het gevolg is dat niemand precies weet waar een auto zich op welk moment bevindt en welke ritten ermee worden gereden. En dat is eigenlijk vreemd als je kijkt naar het enorme kapitaal dat de honderden of zelfs duizenden auto’s in een wagenpark vertegenwoordigen. Bovendien is de wagenparkbeheerder uiteindelijk wel verantwoordelijk voor die floot en deze zou dus exact moeten weten wat er met zijn of haar wagenpark gebeurt. “Dat is precies het inzicht waar fleetowners behoefte aan hebben en dat TrackJack biedt. Daarnaast zijn onze producten geschikt voor het monitoren van andere waardevolle bedrijfseigendommen, zoals aanhangers, generatoren en hoogwerkers,” verduidelijkt marketeer Micha Ligtvoet.

Voorkomen van bijtelling

Wat ook bij fleetowners meespeelt in de aanschaf van een TrackJack is het bijtellingssysteem dat we in Nederland kennen voor berijders van een leaseauto. Alleen als je minder dan 500 privékilometers per jaar rijdt hoef je geen bijtelling te betalen, rij je meer kilometers privé dan geldt een bijtellingstarief, afhankelijk van de catalogusprijs van de auto en CO2-uitstoot. Het is om die reden belangrijk om een sluitende kilometerregistratie bij te houden van alle zakelijke en privé gereden kilometers. Ook als je niet gaat bijtellen dan is het slim om wel de kilometers te registreren zodat je dit bij de fiscus kan aantonen. Het systeem van TrackJack is voorzien van het Keurmerk Ritregistratiesytemen en is erkend door de Belastingdienst. Controles zijn hierdoor vereenvoudigd. “Het voorkomt een hoop gedoe om kilometers handmatig bij te houden en je voorkomt boetes vanwege een gebrekkige administratie. Die boetes kunnen vrij hoog kunnen uitpakken,” weet Ligtvoet. De kosten voor een TrackJack-systeem zijn snel terugverdiend. Klanten betalen slechts 79 euro per auto per jaar.

(tekst loopt door onder de foto)

Gratis integratie met andere systemen

En dan het gebruik van data. De TrackJack-systemen registreren zaken als gereden kilometers, locaties en parkeertijden. Het beschikbaar maken van die data loopt via het eigen TrackJack-dashboard, en kan daarnaast eenvoudig en kosteloos worden geïntegreerd met andere systemen zoals Salesforce, Outsmart, Informer en MultiTankCard. Bovendien is de data met de API volledig op maat aan de eigen software te koppelen. Door deze koppelingen kunnen klanten van TrackJack hun eigen data samenvoegen met die van de TrackJack-systemen, waardoor nieuwe inzichten kunnen ontstaan. Ligtvoet: “Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe vaak en hoe lang een klant is bezocht voordat de deal werd gesloten, en kan je beter beoordelen of het de moeite waard is geweest van de inspanning. Ook wordt informatie over omzet per kilometer en omzet per bezoekuur ineens heel makkelijk inzichtelijk. Dit wordt allemaal in automatische rapportages samengevat.”

Privacy van medewerkers

En hoe zit het tot slot met de medewerkers die niet ‘gecontroleerd’ willen worden? Naast een beschikbare privacyregeling werkgever – werknemer leert de ervaring dat medewerkers over het algemeen geen problemen hebben met de ritregistratiesystemen van TrackJack. De privacy is gewaarborgd want van privékilometers wordt geen adres of locatie bijgehouden, alleen het aantal gereden kilometers. “Je houdt het zuiver voor de werkgever en medewerkers hoeven zich geen zorgen te maken over hun privacy.”

Meer weten? Bezoek TrackJackeurope.com