In Duitsland heeft GoTo het bedrijf emmy overgenomen, dat 3.000 elektrische deelsteps exploiteert in Berlijn, Hamburg en München. GoTo Global hoopt haar pakket diensten, waaronder deelauto’s, tegen 2025 naar vrijwel elke grote stad in Europa uit te breiden. Voor de korte termijn staan daarbij Nederland, Portugal en Italië op het programma. Tot nu toe is het bedrijf behalve in Israël alleen aanwezig in Spanje en op Malta. Recent is 22,5 miljoen dollar opgehaald voor de verdere expansie terwijl een nieuwe financieringsronde al weer op de rol staat.

Netflix

GoTo Global zal ook de schulden van emmy overnemen maar deelt niet mee hoeveel geld met de deal is gemoeid. De nieuwe eigenaar wil emmy direct uitbreiden naar auto’s, e-bikes en andere micromobiliteit voor zowel korte als langere trips, stelt CEO Gil Laser. Hij denkt daarbij gebruik te kunnen maken van het bestand van 300.000 gebruikers dat emmy in vijf jaar tijd heeft opgebouwd. In de loop van volgend jaar zullen de activiteiten ook onder het merk GoTo gebracht worden. “Ons doel is de Netflix van de mobiliteit te worden,’’ stelt Laser in interviews. “Uiteindelijk betaalt de gebruiker ons een vast bedrag waarvoor hij of zij vrije ritten op welk vervoermiddel dan ook krijgt.’’

Lees ook:
Topman Alain Visser van Lynk & Co: ‘Netflix van de auto-industrie worden’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding