Ook mondkapje achter de balie bij autobedrijf

Balie- en receptiemedewerkers van autobedrijven dienen ook mondkapjes te dragen. Een afscheiding van plexiglas is niet genoeg. Dat heeft de Bovag meegedeeld naar aanleiding van vragen van leden.

Achtergrond: autobouwers massaal over op corona-producten

Bovag heeft tijdens de vorige mondkapjesperiode expliciet navraag gedaan bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Deze heeft Bovag laten weten dat zij deze uitzondering op de mondkapjesplicht zo interpreteert dat dit alleen geldt voor bezoekers en niet voor personeel.

Plexiglas

Met het gebruik van plexiglas wordt dus niet voldaan aan de mondkapjesplicht. Een plexiglas scherm heeft namelijk geen preventieve werking richting collega’s. Het wordt bovendien onwenselijk geacht dat medewerkers vaak het mondkapje op en af moeten doen wanneer ze de werkvloer op lopen. Ook bij het gebruik van een plexiglasscherm aan de balie moet volgens EZK dus een mondkapje gedragen worden, aldus een mededeling van Bovag.

Nieuwe maatregelen

“Nu de besmettingscijfers oplopen en de zorgcapaciteit weer onder druk komt te staan, zijn er nieuwe maatregelen nodig om de virusuitbraak beter onder controle te krijgen. Dus de mondkapjes moeten weer op in de showroom en in andere ruimten die open zijn voor publiek en waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden.’’

Ook mondkapje achter de balie bij autobedrijf - Automobielmanagement.nl

Ook mondkapje achter de balie bij autobedrijf

Balie- en receptiemedewerkers van autobedrijven dienen ook mondkapjes te dragen. Een afscheiding van plexiglas is niet genoeg. Dat heeft de Bovag meegedeeld naar aanleiding van vragen van leden.

Achtergrond: autobouwers massaal over op corona-producten

Bovag heeft tijdens de vorige mondkapjesperiode expliciet navraag gedaan bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Deze heeft Bovag laten weten dat zij deze uitzondering op de mondkapjesplicht zo interpreteert dat dit alleen geldt voor bezoekers en niet voor personeel.

Plexiglas

Met het gebruik van plexiglas wordt dus niet voldaan aan de mondkapjesplicht. Een plexiglas scherm heeft namelijk geen preventieve werking richting collega’s. Het wordt bovendien onwenselijk geacht dat medewerkers vaak het mondkapje op en af moeten doen wanneer ze de werkvloer op lopen. Ook bij het gebruik van een plexiglasscherm aan de balie moet volgens EZK dus een mondkapje gedragen worden, aldus een mededeling van Bovag.

Nieuwe maatregelen

“Nu de besmettingscijfers oplopen en de zorgcapaciteit weer onder druk komt te staan, zijn er nieuwe maatregelen nodig om de virusuitbraak beter onder controle te krijgen. Dus de mondkapjes moeten weer op in de showroom en in andere ruimten die open zijn voor publiek en waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden.’’