Die vraag is urgent geworden nu de werknemers het vertrouwen in hun hoogste baas zo goed als volledig hebben verloren. Hun aanvoerder, OR-voorzitter Daniela Carvallo, heeft al meermalen zware kritiek laten horen op het beleid – of liever het gebrek daaraan – van Diess. Hem wordt vooral verweten dat hij veel te technocratisch en autoritair optreedt zonder enig gevoel voor zijn ondergeschikten. Ook laat hij zijn oor veel te veel hangen naar zijn grote idool, Elon Musk van Tesla, waardoor hij geen aandacht besteedt aan de problemen waar de VW Groep mee te kampen heeft. Eén van die urgente problemen is het chiptekort waar de Duitse groep veel meer onder te lijden heeft dan de concurrentie. Een teken aan de wand is dat Stellantis vorige maand voor het eerst de VW Groep van de troon stootte als grootste autoverkoper in Europa.

Spoedig

Tot nu toe heeft de Volkswagen Groep nog geen besluiten over de topman naar buiten gebracht. Dat moet wel spoedig gebeuren omdat het voltallige bestuur op 9 december een besluit wil nemen over het investeringsplan voor de komende vijf jaar waar tientallen miljarden mee gemoeid zijn. ‘’Die discussie zal in ieder geval gevoerd worden, met of zonder Diess,’’ denkt Manager Magazin.

Lees ook:
Onrust bij Volkswagen in Wolfsburg na uitspraken Diess