Musk verdient de titel omdat hij ‘oplossingen voor existentiële crises creëert, uitdagende en baanbrekende transformaties op poten zet en de belichaming is van alle kansen en gevaren die aan techgiganten kleven.’ “Weinig personen hebben meer invloed gehad op het leven op aarde dan Musk. En dat geldt waarschijnlijk ook voor de ruimte.’’ Time noemt ook dat Musk een recordaantal van 66 miljoen volgers heeft op Twitter waar hij regelmaat de openbare autoriteiten tart.

Sinds 1927

Time kiest al sinds 1927 jaarlijks een Person of the Year. In het recente verleden ging de titel onder meer naar Amazon-oprichter Jeff Bezos, de ‘starter’ van Facebook Mark Zuckerberg, klimaatactiviste Greta Thunberg en vorig jaar naar president Joe Biden en zijn vice-president Kamala Harris.

Lees ook:
Koers Tesla daalt met 16 procent na Tweet over aandelenverkoop

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding