Showroom en winkel weer normaal open

Showrooms en winkels bij autobedrijven kunnen weer terug naar de reguliere openingstijden. Ook openen op koopavonden is weer mogelijk. Bij de aankondiging van die versoepelingen heeft de regering wel een klemmend beroep gedaan op iedereen om zich streng aan de basismaatregelen te houden.

De overheid moedigt mensen aan om minimaal een medisch mondmasker (type 2) te dragen. Dit moet betere bescherming bieden tegen de uitstoot van virusdeeltjes dan bijvoorbeeld de stoffen mondkapjes. Het dragen van een mondkapje type 2 is echter geen verplichting. Er wordt ook geadviseerd om een mondkapje te dragen op drukke plaatsen buiten of als er binnen onvoldoende afstand gehouden kan worden, zoals in de werkplaats, tekent BOVAG aan.

Horeca

Het thuiswerkadvies is ongewijzigd. Werk thuis als dat kan. Verder mag horeca in tankstatons open van 05.00 uur tot 22.00 uur. Daarna is alleen afhaal mogelijk. Als klanten zittend in het horecadeel hun consumptie nuttigen moet een coronatoegangsbewijs (CTB) getoond worden, ook door beroepschauffeurs. Voor de horeca in tankstations behorend bij het hoofdwegennet geldt: tijdens de reguliere tijden open voor iedereen, afhaal ook voor eenieder mogelijk. Hier geldt wel een CTB-plicht, maar deze geldt niet voor beroepschauffeurs. Afhaal na 22:00 uur is mogelijk.

Quarantaine

Iedereen die een booster heeft gehad, of die max. 8 weken geleden vanaf 1 januari een besmetting heeft gehad, hoeft niet in quarantaine als iemand in de omgeving (huisgenoten, directe contacten) besmet is. Als je wel positief getest bent, geldt wel de quarantaineregel. Bovag verwacht later informatie over meer mogelijkheden hoe quarantaine regels te versoepelen in overleg tussen werkgevers en werknemers.

Lees ook:
BOVAG wil heropening showrooms en winkelruimtes

Showroom en winkel weer normaal open - Automobielmanagement.nl

Showroom en winkel weer normaal open

Showrooms en winkels bij autobedrijven kunnen weer terug naar de reguliere openingstijden. Ook openen op koopavonden is weer mogelijk. Bij de aankondiging van die versoepelingen heeft de regering wel een klemmend beroep gedaan op iedereen om zich streng aan de basismaatregelen te houden.

De overheid moedigt mensen aan om minimaal een medisch mondmasker (type 2) te dragen. Dit moet betere bescherming bieden tegen de uitstoot van virusdeeltjes dan bijvoorbeeld de stoffen mondkapjes. Het dragen van een mondkapje type 2 is echter geen verplichting. Er wordt ook geadviseerd om een mondkapje te dragen op drukke plaatsen buiten of als er binnen onvoldoende afstand gehouden kan worden, zoals in de werkplaats, tekent BOVAG aan.

Horeca

Het thuiswerkadvies is ongewijzigd. Werk thuis als dat kan. Verder mag horeca in tankstatons open van 05.00 uur tot 22.00 uur. Daarna is alleen afhaal mogelijk. Als klanten zittend in het horecadeel hun consumptie nuttigen moet een coronatoegangsbewijs (CTB) getoond worden, ook door beroepschauffeurs. Voor de horeca in tankstations behorend bij het hoofdwegennet geldt: tijdens de reguliere tijden open voor iedereen, afhaal ook voor eenieder mogelijk. Hier geldt wel een CTB-plicht, maar deze geldt niet voor beroepschauffeurs. Afhaal na 22:00 uur is mogelijk.

Quarantaine

Iedereen die een booster heeft gehad, of die max. 8 weken geleden vanaf 1 januari een besmetting heeft gehad, hoeft niet in quarantaine als iemand in de omgeving (huisgenoten, directe contacten) besmet is. Als je wel positief getest bent, geldt wel de quarantaineregel. Bovag verwacht later informatie over meer mogelijkheden hoe quarantaine regels te versoepelen in overleg tussen werkgevers en werknemers.

Lees ook:
BOVAG wil heropening showrooms en winkelruimtes