Shell tekent samenwerking met Hyundai

Shell en Hyundai Motor Company hebben een strategische samenwerking gesloten om samen producten en diensten met een lage CO2-emissie te ontwikkelen en zelf de uitstoot van hun activiteiten te reduceren. Beide bedrijven tekenden daartoe een Memorandum of Understanding MOT op het Amerikaanse hoofdkwartier van Hyundai in Fountain Valley, Californië.

De samenwerking ‘zal gebruikmaken van de expertise van de bedrijven bij EV-laden, waterstof, lage-CO energie-oplossingen en digitale technologie als potentiële mogelijkheden om de CO2-emissies te verminderen.’ Hyundai en Shell hopen daarmee hun rol in de transitie naar de toekomstige mobiliteit en schone energie verder te versterken. Volgens Huibert Vigeveno, Shell’s Downstream Director, zijn dit soort strategische samenwerkingen daarbij essentieel. “Om te slagen, moeten we nieuwe groeimarkten openbreken en werken op een schaal die we nog niet eerder hebben gezien. Dit is weer een voorbeeld van hoe we werken met onze klanten om hun plannen voor CO2-emissie reductie te versnellen.’’

Luxemerk

Shell gaat onder meer haar laadoplossingen en mobiliteitsdiensten beschikbaar stellen voor het luxemerk van de Hyundai Motor Groep Genesis. Dat gebeurt in eerste instantie in Duitsland, Groot-Brittannië en Zwitserland maar wordt vervolgens uitgerold naar heel Europa. Verder worden het EV-netwerk en de EV-diensten in andere werelddelen waar mogelijk samengevoegd. Hyundai gaat echter ook verder bijdragen aan de uitbouw van de waterstof infrastructuur van Shell in Californië.

Lees ook:
Hyundai verkocht in 2021 bijna 4 miljoen auto’s

Shell tekent samenwerking met Hyundai - Automobielmanagement.nl

Shell tekent samenwerking met Hyundai

Shell en Hyundai Motor Company hebben een strategische samenwerking gesloten om samen producten en diensten met een lage CO2-emissie te ontwikkelen en zelf de uitstoot van hun activiteiten te reduceren. Beide bedrijven tekenden daartoe een Memorandum of Understanding MOT op het Amerikaanse hoofdkwartier van Hyundai in Fountain Valley, Californië.

De samenwerking ‘zal gebruikmaken van de expertise van de bedrijven bij EV-laden, waterstof, lage-CO energie-oplossingen en digitale technologie als potentiële mogelijkheden om de CO2-emissies te verminderen.’ Hyundai en Shell hopen daarmee hun rol in de transitie naar de toekomstige mobiliteit en schone energie verder te versterken. Volgens Huibert Vigeveno, Shell’s Downstream Director, zijn dit soort strategische samenwerkingen daarbij essentieel. “Om te slagen, moeten we nieuwe groeimarkten openbreken en werken op een schaal die we nog niet eerder hebben gezien. Dit is weer een voorbeeld van hoe we werken met onze klanten om hun plannen voor CO2-emissie reductie te versnellen.’’

Luxemerk

Shell gaat onder meer haar laadoplossingen en mobiliteitsdiensten beschikbaar stellen voor het luxemerk van de Hyundai Motor Groep Genesis. Dat gebeurt in eerste instantie in Duitsland, Groot-Brittannië en Zwitserland maar wordt vervolgens uitgerold naar heel Europa. Verder worden het EV-netwerk en de EV-diensten in andere werelddelen waar mogelijk samengevoegd. Hyundai gaat echter ook verder bijdragen aan de uitbouw van de waterstof infrastructuur van Shell in Californië.

Lees ook:
Hyundai verkocht in 2021 bijna 4 miljoen auto’s