Wie bij het horen van de term marktonderzoek denkt aan lijvige boekwerken die veelal al snel in een bureaula verdwijnen, kunnen we geruststellen. Bij VMS | Insight geven ze op korte en bondige wijze informatie, met veel visuele content. “De vraag van onze klant is leidend. Het antwoord brengen we graag zo concreet mogelijk,” aldus Eric Vousten, eigenaar van het insightsbureau. “We verwerken de resultaten in een compacte en prettig leesbare rapportage, met heldere conclusies en adviezen die direct toepasbaar zijn. Vaak wordt de rapportage gecombineerd met een overzichtelijk dashboard en/of een rekenmodel. Dit laatste is vooral handig als de klant de resultaten wil weten voor verschillende situaties”. Met alle veranderingen die in de markt gaande zijn, zoals de opkomst van EV’s, de alsmaar toenemende complexiteit van auto’s door ADAS-systemen, zero-emissiezones, veranderende distributiemodellen en flexibele mobiliteitsoplossingen, wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om inzichtelijk te krijgen wat voor hén de specifieke gevolgen zijn, bijvoorbeeld qua afzet, omzet, rendement, kosten, personeel en investeringen. Dit levert waardevolle inzichten op die helpen met het nemen van weloverwogen beslissingen, zodat optimaal kan worden ingespeeld op de marktontwikkelingen en kansen goed benut worden.

Voor verschillende soorten opdrachtgevers

Mede-eigenaar Wijtze Terpstra benadrukt daarbij hun brede portfolio aan onderzoeksmogelijkheden en dat deze werkzaamheden voor heel verschillende opdrachtgevers uitgevoerd worden. “Bij de meeste automotive professionals is VMS | Insight vooral bekend van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (NZMO) en de Monitor Lichte Bedrijfswagens (MLB), maar we doen ook tal van andere, vaak klant-specifieke onderzoeken. Denk daarbij aan onderzoek naar de ADAS-penetratie in het wagenpark van personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens of het effect van EV, ADAS en OTA op de werkplaats,” zo vertelt hij. “Ook analyseren we bijvoorbeeld voor een brancheorganisatie de ontwikkelingen met betrekking tot aandrijfvormen, waarbij we specifiek inzoomen op wat die verschuiving betekent qua liters aan de pomp en kilowatturen aan de laadpaal.”
Juist die praktijkgerichte benadering is iets wat de onderzoeken van VMS | Insight kenmerkt. “Als insights-specialist in de automotive & mobiliteitsbranche kennen we de markt door en door. Hierdoor kunnen we de conclusies en adviezen zeer concreet en direct toepasbaar maken,” zo stelt Vousten.

Weloverwogen beslissingen nemen

Bij het nemen van strategische beslissingen is het dus belangrijk dat je de benodigde data en kennis vergaart en dat vertaalt naar de juiste inzichten,” aldus Vousten. “Zo weet je wat je positie is en kun je de impact van de ontwikkelingen op jouw bedrijfssituatie in kaart brengen. Dat geeft niet alleen een fundament voor betere beslissingen, maar ook voor beter uitlegbare beslissingen.”

Klik hier voor meer informatie over Marktonderzoek en Impactanalyse van VMS | Insight