Voormalige rechterhand Carlos Ghosn vrijgelaten

Greg Kelly (65), de voormalige rechterhand van Carlos Ghosn bij Nissan, is na een lang verblijf in een Japanse gevangenis teruggekeerd naar de VS. De Amerikaan kreeg na een langdurige rechtszaak een voorwaardelijke straf opgelegd en werd direct op vrije voeten gesteld.

Zijn baas Carlos Ghosn, de gevallen topman van zowel Nissan als Renault, kon aan een veroordeling ontkomen door rond de Kerst in 2019 in een vioolkist per privé vliegtuig naar Turkije en uiteindelijk zijn geboorteland Libanon te ontsnappen.
Ghosn en Kelly werden in november 2018 gezamenlijk gearresteerd bij hun aankomst per zakenjet in Tokio. Ghosn werd, en is nog steeds, beschuldigd van het verzwijgen van een deel van zijn inkomen, grote malversaties en het voor privé doeleinden inzetten van geld van Nissan. Hij zou daarmee onder andere een aantal woningen in verschillende werelddelen hebben gekocht. Ook zou Ghosn tijdens zijn tijd bij Renault op kosten van dat bedrijf een duur huwelijksfeest in het kasteel van Versailles hebben georganiseerd. Kelly, destijds hoofd juridische zaken en HR bij Nissan, zou daarbij steeds geholpen hebben door de betalingen te verdoezelen.

Kritiek

De oud-topman en zijn ondergeschikte verbleven maanden in een cel in Tokio. Oorspronkelijk mochten ze ook geen enkel contact hebben met de buitenwereld. Uiteindelijk zag de baas zelf kans om, voor veel geld, te ontsnappen maar Kelly bleef vast zitten. Door de trage procedures in Japan duurde zijn rechtszaak uiteindelijk 17 maanden. Na de uitspraak en het uitblijven van hoger beroep kon hij begin deze week eindelijk naar huis terugkeren. Ghosn kiest ervoor veilig in Libanon te blijven, waar vandaan hij wel voortdurend kritiek uit op zijn opvolgers bij zowel Nissan als Renault.

Lees ook:
Organisatoren ontsnapping Ghosn de cel in

Voormalige rechterhand Carlos Ghosn vrijgelaten - Automobielmanagement.nl

Voormalige rechterhand Carlos Ghosn vrijgelaten

Greg Kelly (65), de voormalige rechterhand van Carlos Ghosn bij Nissan, is na een lang verblijf in een Japanse gevangenis teruggekeerd naar de VS. De Amerikaan kreeg na een langdurige rechtszaak een voorwaardelijke straf opgelegd en werd direct op vrije voeten gesteld.

Zijn baas Carlos Ghosn, de gevallen topman van zowel Nissan als Renault, kon aan een veroordeling ontkomen door rond de Kerst in 2019 in een vioolkist per privé vliegtuig naar Turkije en uiteindelijk zijn geboorteland Libanon te ontsnappen.
Ghosn en Kelly werden in november 2018 gezamenlijk gearresteerd bij hun aankomst per zakenjet in Tokio. Ghosn werd, en is nog steeds, beschuldigd van het verzwijgen van een deel van zijn inkomen, grote malversaties en het voor privé doeleinden inzetten van geld van Nissan. Hij zou daarmee onder andere een aantal woningen in verschillende werelddelen hebben gekocht. Ook zou Ghosn tijdens zijn tijd bij Renault op kosten van dat bedrijf een duur huwelijksfeest in het kasteel van Versailles hebben georganiseerd. Kelly, destijds hoofd juridische zaken en HR bij Nissan, zou daarbij steeds geholpen hebben door de betalingen te verdoezelen.

Kritiek

De oud-topman en zijn ondergeschikte verbleven maanden in een cel in Tokio. Oorspronkelijk mochten ze ook geen enkel contact hebben met de buitenwereld. Uiteindelijk zag de baas zelf kans om, voor veel geld, te ontsnappen maar Kelly bleef vast zitten. Door de trage procedures in Japan duurde zijn rechtszaak uiteindelijk 17 maanden. Na de uitspraak en het uitblijven van hoger beroep kon hij begin deze week eindelijk naar huis terugkeren. Ghosn kiest ervoor veilig in Libanon te blijven, waar vandaan hij wel voortdurend kritiek uit op zijn opvolgers bij zowel Nissan als Renault.

Lees ook:
Organisatoren ontsnapping Ghosn de cel in