Volvo Cars stroomlijnt managementstructuur

Volvo Cars heeft de managementstructuur gestroomlijnd om de overgang naar vol-elektrisch in 2030 verder te leiden. In dat kader vertrekt de Nederlander Lex Kerssemakers die al eerder heeft aangekondigd met pensioen te gaan.

EV-nieuws: Deze Volvo PHEV’s en BEV’s komen in 2019 tot 2025

Kerssemakers heeft 38 jaar voor Volvo gewerkt en is momenteel directeur Global Commercial Operations. Hij blijft voorlopig wel als strategisch adviseur aan het bedrijf verbonden.

Vereenvoudigen

De veranderingen in de top gaan 20 juni, in. “Onze strategische richting is duidelijk. Met de focus op de klant gaan we waarde creëren door technologie en productontwikkeling. Daarom hebben we besloten om onze structuur te vereenvoudigen met duidelijke verantwoordelijkheden, en de uitvoering en nauwere samenwerking in het hele bedrijf op te voeren,’’ zegt de in maart dit jaar aangetreden CEO Jim Rowan.

Plaatsvervangend CEO

Rowan krijgt nu twee ‘deputy’s’, Björn Annwall die van financieel directeur overstapt naar Chief Commercial Officer en Javier Varela die Chief Operating Officer wordt. ‘Die rollen van plaatsvervangend CEO zijn ingevoerd om het belang van die twee sleutelgebieden voor de business en hun bijdrage aan de groei van het bedrijf, nu en in de toekomst, te onderstrepen,’ legt Volvo Cars uit. Het Volvo Cars Executive Management Team EMT bestaat voortaan uit zeven mensen met daarnaast een Group Management Team met nog eens tien functionarissen.

Lees ook:
Lex Kerssemakers: ‘Volvo-dealer blijft ook in elektrisch tijdperk van cruciaal belang’

Volvo Cars stroomlijnt managementstructuur - Automobielmanagement.nl

Volvo Cars stroomlijnt managementstructuur

Volvo Cars heeft de managementstructuur gestroomlijnd om de overgang naar vol-elektrisch in 2030 verder te leiden. In dat kader vertrekt de Nederlander Lex Kerssemakers die al eerder heeft aangekondigd met pensioen te gaan.

EV-nieuws: Deze Volvo PHEV’s en BEV’s komen in 2019 tot 2025

Kerssemakers heeft 38 jaar voor Volvo gewerkt en is momenteel directeur Global Commercial Operations. Hij blijft voorlopig wel als strategisch adviseur aan het bedrijf verbonden.

Vereenvoudigen

De veranderingen in de top gaan 20 juni, in. “Onze strategische richting is duidelijk. Met de focus op de klant gaan we waarde creëren door technologie en productontwikkeling. Daarom hebben we besloten om onze structuur te vereenvoudigen met duidelijke verantwoordelijkheden, en de uitvoering en nauwere samenwerking in het hele bedrijf op te voeren,’’ zegt de in maart dit jaar aangetreden CEO Jim Rowan.

Plaatsvervangend CEO

Rowan krijgt nu twee ‘deputy’s’, Björn Annwall die van financieel directeur overstapt naar Chief Commercial Officer en Javier Varela die Chief Operating Officer wordt. ‘Die rollen van plaatsvervangend CEO zijn ingevoerd om het belang van die twee sleutelgebieden voor de business en hun bijdrage aan de groei van het bedrijf, nu en in de toekomst, te onderstrepen,’ legt Volvo Cars uit. Het Volvo Cars Executive Management Team EMT bestaat voortaan uit zeven mensen met daarnaast een Group Management Team met nog eens tien functionarissen.

Lees ook:
Lex Kerssemakers: ‘Volvo-dealer blijft ook in elektrisch tijdperk van cruciaal belang’