Michelin verkoopt fabriek Rusland aan management

Michelin verkoopt haar fabriek in het Russische Davydovo en alle andere activiteiten in Rusland aan het plaatselijke management. Die transactie moet voor het eind van het jaar zijn afgerond.

michelin cross climate

Dat heeft de Franse bandenfabrikant laten weten in een persbericht. Michelin denkt op die manier de meest gunstige oplossing te kunnen bieden aan de 1.000 medewerkers waarvan er 750 werken in Davydovo, op zo’n 100 kilometer van Moskou.

Oekraïne

Michelin heeft de industriële activiteiten in Rusland half maart stopgezet vanwege de oorlog in Oekraïne. ‘Michelin moet vandaag constateren dat hervatting technisch onmogelijk is, met name vanwege de leveringsproblemen tegen de achtergrond van aanhoudende algemene onzekerheden. De groep ziet zich daardoor gedwongen om het einde van al haar activiteiten in Rusland tegen eind 2022 te programmeren’, laat het bedrijf weten.

2 procent

De fabriek in Davydovo heeft een capaciteit van 1,5 tot 2 miljoen banden per jaar, met name voor personenauto’s. De activiteiten van Michelin in Rusland vertegenwoordigen niet meer dan 2 procent van de totale afzet en 1 procent van de wereldwijde productie van autobanden. De fabrieken en andere bezittingen staan momenteel nog op de balans voor een bedrag van 250 miljoen euro. De transactie zal verder geen gevolgen hebben voor de resultaten van de groep.

Lees ook:
Hyundai en Michelin samen in EV-banden

Reageren
500 tekens over
Michelin verkoopt fabriek Rusland aan management - Automobielmanagement.nl

Michelin verkoopt fabriek Rusland aan management

Michelin verkoopt haar fabriek in het Russische Davydovo en alle andere activiteiten in Rusland aan het plaatselijke management. Die transactie moet voor het eind van het jaar zijn afgerond.

michelin cross climate

Dat heeft de Franse bandenfabrikant laten weten in een persbericht. Michelin denkt op die manier de meest gunstige oplossing te kunnen bieden aan de 1.000 medewerkers waarvan er 750 werken in Davydovo, op zo’n 100 kilometer van Moskou.

Oekraïne

Michelin heeft de industriële activiteiten in Rusland half maart stopgezet vanwege de oorlog in Oekraïne. ‘Michelin moet vandaag constateren dat hervatting technisch onmogelijk is, met name vanwege de leveringsproblemen tegen de achtergrond van aanhoudende algemene onzekerheden. De groep ziet zich daardoor gedwongen om het einde van al haar activiteiten in Rusland tegen eind 2022 te programmeren’, laat het bedrijf weten.

2 procent

De fabriek in Davydovo heeft een capaciteit van 1,5 tot 2 miljoen banden per jaar, met name voor personenauto’s. De activiteiten van Michelin in Rusland vertegenwoordigen niet meer dan 2 procent van de totale afzet en 1 procent van de wereldwijde productie van autobanden. De fabrieken en andere bezittingen staan momenteel nog op de balans voor een bedrag van 250 miljoen euro. De transactie zal verder geen gevolgen hebben voor de resultaten van de groep.

Lees ook:
Hyundai en Michelin samen in EV-banden