De overname is een belangrijke mijlpaal voor de New Auto-strategie, kondigt Volkswagen aan in een persbericht. ‘De groep beoogt een belangrijk deel te veroveren van de wereldwijde markt voor mobiliteitsdiensten die naar verwachting dit decennium snel zal groeien. Samen met de consortium partners Attestor en Pon Holdings zal Volkswagen de transformatie van Europcar Mobility Groep versnellen om een leider te worden in duurzame mobiliteit door technologie en data. Het bedrijf zal haar bestaande partnerschappen behouden en tegelijkertijd een hoeksteen worden van Volkswagens toekomstige mobiliteitsplatform.’

Breed scala

Europcar gaat een breed scala aan diensten aanbieden, van autodelen voor een paar uur tot een abonnement voor meerdere maanden. In het vierde kwartaal van dit jaar gaat een pilot met mobiliteitsdiensten van start in Wenen, begin 2023 gevolgd door Hamburg. Het platform wil in de tweede helft van dit decennium ook autonome voertuigen introduceren.

Lees ook:
Groen licht voor overname Europcar

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding