Volkswagen/Pon rondt overname Europcar af

Volkswagen Groep heeft de overname van autoverhuurder Europcar afgerond. VW heeft Europcar samen met Pon Holdings en investeerder Attestor overgenomen na een succesvol bod op de aandelen. Europcar heeft ook een nieuwe Raad van Commissarissen met onder meer CEO Janus Smalbraak van Pon Holding.

De overname is een belangrijke mijlpaal voor de New Auto-strategie, kondigt Volkswagen aan in een persbericht. ‘De groep beoogt een belangrijk deel te veroveren van de wereldwijde markt voor mobiliteitsdiensten die naar verwachting dit decennium snel zal groeien. Samen met de consortium partners Attestor en Pon Holdings zal Volkswagen de transformatie van Europcar Mobility Groep versnellen om een leider te worden in duurzame mobiliteit door technologie en data. Het bedrijf zal haar bestaande partnerschappen behouden en tegelijkertijd een hoeksteen worden van Volkswagens toekomstige mobiliteitsplatform.’

Breed scala

Europcar gaat een breed scala aan diensten aanbieden, van autodelen voor een paar uur tot een abonnement voor meerdere maanden. In het vierde kwartaal van dit jaar gaat een pilot met mobiliteitsdiensten van start in Wenen, begin 2023 gevolgd door Hamburg. Het platform wil in de tweede helft van dit decennium ook autonome voertuigen introduceren.

Lees ook:
Groen licht voor overname Europcar

Volkswagen/Pon rondt overname Europcar af - Automobielmanagement.nl

Volkswagen/Pon rondt overname Europcar af

Volkswagen Groep heeft de overname van autoverhuurder Europcar afgerond. VW heeft Europcar samen met Pon Holdings en investeerder Attestor overgenomen na een succesvol bod op de aandelen. Europcar heeft ook een nieuwe Raad van Commissarissen met onder meer CEO Janus Smalbraak van Pon Holding.

De overname is een belangrijke mijlpaal voor de New Auto-strategie, kondigt Volkswagen aan in een persbericht. ‘De groep beoogt een belangrijk deel te veroveren van de wereldwijde markt voor mobiliteitsdiensten die naar verwachting dit decennium snel zal groeien. Samen met de consortium partners Attestor en Pon Holdings zal Volkswagen de transformatie van Europcar Mobility Groep versnellen om een leider te worden in duurzame mobiliteit door technologie en data. Het bedrijf zal haar bestaande partnerschappen behouden en tegelijkertijd een hoeksteen worden van Volkswagens toekomstige mobiliteitsplatform.’

Breed scala

Europcar gaat een breed scala aan diensten aanbieden, van autodelen voor een paar uur tot een abonnement voor meerdere maanden. In het vierde kwartaal van dit jaar gaat een pilot met mobiliteitsdiensten van start in Wenen, begin 2023 gevolgd door Hamburg. Het platform wil in de tweede helft van dit decennium ook autonome voertuigen introduceren.

Lees ook:
Groen licht voor overname Europcar