Evert Louwman toegetreden tot de FIVA Heritage Hall of Fame

De FIVA heeft Evert Louwman opgenomen in de FIVA Heritage Hall of Fame. In totaal zijn er negen personen toegevoegd aan de lijst, onder andere uit Japan, Italië en Duitsland.

De Heritage Hall of Fame van de FIFA, de Franse internationale federatie van historische voertuigen, is vorig jaar opgericht om personen te eren die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het automobiele erfgoed. Vanaf dit jaar maakt ook Evert Louwman – oprichter van het Louwman Museum in Den Haag – deel uit van dit exclusieve gezelschap.

Autohelden

Gaby von Oppenheim, een van de juryleden, legt uit: “FIVA-clubs over de hele wereld werden uitgenodigd om hun eigen autohelden te nomineren, ongeacht of deze personen bekende of relatief onbekende namen zijn. Het belangrijkste criterium is dat ze mannen of vrouwen kiezen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan ons automobielerfgoed. Uit de nominaties selecteert een prestigieus internationaal panel van juryleden de uiteindelijke genomineerden.’’

Wereldwijde faam

Over Evert Louwman schrijft de jury: Oprichter van het Louwman Museum, een van de oudste privécollecties van historische voertuigen ter wereld, gestart in 1934 en inmiddels meer dan 275 auto’s omvattend uit 18 landen van meer dan 100 fabrikanten. Het in Den Haag gevestigde museum geniet wereldwijde faam en wordt door deskundigen beschouwd als een van de mooiste en belangrijkste automobielcollecties ter wereld. Louwman Museum maakt onderdeel uit van Louwman Group, die volgend jaar het 100-jarig bestaan viert.

Lees ook:
Louwman wordt dealer Chinese BYD

Evert Louwman toegetreden tot de FIVA Heritage Hall of Fame - Automobielmanagement.nl

Evert Louwman toegetreden tot de FIVA Heritage Hall of Fame

De FIVA heeft Evert Louwman opgenomen in de FIVA Heritage Hall of Fame. In totaal zijn er negen personen toegevoegd aan de lijst, onder andere uit Japan, Italië en Duitsland.

De Heritage Hall of Fame van de FIFA, de Franse internationale federatie van historische voertuigen, is vorig jaar opgericht om personen te eren die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het automobiele erfgoed. Vanaf dit jaar maakt ook Evert Louwman – oprichter van het Louwman Museum in Den Haag – deel uit van dit exclusieve gezelschap.

Autohelden

Gaby von Oppenheim, een van de juryleden, legt uit: “FIVA-clubs over de hele wereld werden uitgenodigd om hun eigen autohelden te nomineren, ongeacht of deze personen bekende of relatief onbekende namen zijn. Het belangrijkste criterium is dat ze mannen of vrouwen kiezen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan ons automobielerfgoed. Uit de nominaties selecteert een prestigieus internationaal panel van juryleden de uiteindelijke genomineerden.’’

Wereldwijde faam

Over Evert Louwman schrijft de jury: Oprichter van het Louwman Museum, een van de oudste privécollecties van historische voertuigen ter wereld, gestart in 1934 en inmiddels meer dan 275 auto’s omvattend uit 18 landen van meer dan 100 fabrikanten. Het in Den Haag gevestigde museum geniet wereldwijde faam en wordt door deskundigen beschouwd als een van de mooiste en belangrijkste automobielcollecties ter wereld. Louwman Museum maakt onderdeel uit van Louwman Group, die volgend jaar het 100-jarig bestaan viert.

Lees ook:
Louwman wordt dealer Chinese BYD