Musk bezit nu nog 15 procent van Tesla

Het aandelenbelang van Elon Musk in ‘zijn’ Tesla is verminderd tot iets minder dan 15 procent nadat de mede-oprichter en CEO van het bedrijf nog eens 7,92 miljoen aandelen voor 6,9 miljard dollar heeft verkocht.

Tesla model 3 2022

Musk heeft het geld zo goed als zeker nodig om de geplande en tot nu toe omstreden overname van Twitter te kunnen betalen. Hij heeft een rechtszaak aangespannen tegen Twitter om onder de deal uit te komen maar de kans is reëel dat hij dat verliest en de meer dan 40 miljard dollar die hij als overnamesom heeft genoemd alsnog moet betalen. “In het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat Twitter de deal er door heen forceert en als sommige financiële partners niet over de brug komen, is het belangrijk om een noodverkoop van Tesla-aandelen te vermijden,” aldus Musk op Twitter zelf. In reactie op vragen voegde hij er nog aan toe zijn belang in Tesla weer op te voeren als de Twitter-zaak toch niet door zou gaan.

Lees ook:

Tesla krijgt klap door Twitter-bod Musk 

Reageren
500 tekens over
Musk bezit nu nog 15 procent van Tesla - Automobielmanagement.nl

Musk bezit nu nog 15 procent van Tesla

Het aandelenbelang van Elon Musk in ‘zijn’ Tesla is verminderd tot iets minder dan 15 procent nadat de mede-oprichter en CEO van het bedrijf nog eens 7,92 miljoen aandelen voor 6,9 miljard dollar heeft verkocht.

Tesla model 3 2022

Musk heeft het geld zo goed als zeker nodig om de geplande en tot nu toe omstreden overname van Twitter te kunnen betalen. Hij heeft een rechtszaak aangespannen tegen Twitter om onder de deal uit te komen maar de kans is reëel dat hij dat verliest en de meer dan 40 miljard dollar die hij als overnamesom heeft genoemd alsnog moet betalen. “In het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat Twitter de deal er door heen forceert en als sommige financiële partners niet over de brug komen, is het belangrijk om een noodverkoop van Tesla-aandelen te vermijden,” aldus Musk op Twitter zelf. In reactie op vragen voegde hij er nog aan toe zijn belang in Tesla weer op te voeren als de Twitter-zaak toch niet door zou gaan.

Lees ook:

Tesla krijgt klap door Twitter-bod Musk