Chinezen bouwen batterijen-gigafabriek in Hongarije

Het Chinese CATL gaat een gigafabriek voor EV-batterijcellen bouwen in Kencskemet in Hongarije. De bouw moet nog dit jaar beginnen maar het duurt dan nog wel een jaar of vijf voordat de productie op gang komt. CATL investeert 7,3 miljard euro in de fabriek die een capaciteit krijgt van 100 GW/h.

China pakt de kop bij productie EV-batterijen

Dat heeft het Chinese bedrijf meegedeeld. De eerste gecontracteerde afnemer zou Mercedes-Benz zijn maar dat is niet bevestigd. CATL bouwt al een batterijenfabriek in het Duitse Thüringen. De locatie voor de nieuwe fabriek ligt nabij autofabrieken van Volkswagen, Stellantis en BMW.

CATL hoopt de Hongaarse fabriek volledig te laten draaien op groene stroom. Daarnaast onderzoekt het samen met partners of bepaalde grondstoffen voor de batterijen in Europa zelf vervaardigd kunnen worden. “Deze nieuwe fabriek in Hongarije is een belangrijke stap voor de globale expansie van CATL en vormt ook een mijlpaal bij onze pogingen om een betekenisvolle bijdrage aan de energie-omslag te leveren,” aldus oprichter Robin Zeng.

Lees ook:

Chinese autoproducenten worstelen met sterk gestegen lithiumprijs 

Reageren
500 tekens over
Chinezen bouwen batterijen-gigafabriek in Hongarije - Automobielmanagement.nl

Chinezen bouwen batterijen-gigafabriek in Hongarije

Het Chinese CATL gaat een gigafabriek voor EV-batterijcellen bouwen in Kencskemet in Hongarije. De bouw moet nog dit jaar beginnen maar het duurt dan nog wel een jaar of vijf voordat de productie op gang komt. CATL investeert 7,3 miljard euro in de fabriek die een capaciteit krijgt van 100 GW/h.

China pakt de kop bij productie EV-batterijen

Dat heeft het Chinese bedrijf meegedeeld. De eerste gecontracteerde afnemer zou Mercedes-Benz zijn maar dat is niet bevestigd. CATL bouwt al een batterijenfabriek in het Duitse Thüringen. De locatie voor de nieuwe fabriek ligt nabij autofabrieken van Volkswagen, Stellantis en BMW.

CATL hoopt de Hongaarse fabriek volledig te laten draaien op groene stroom. Daarnaast onderzoekt het samen met partners of bepaalde grondstoffen voor de batterijen in Europa zelf vervaardigd kunnen worden. “Deze nieuwe fabriek in Hongarije is een belangrijke stap voor de globale expansie van CATL en vormt ook een mijlpaal bij onze pogingen om een betekenisvolle bijdrage aan de energie-omslag te leveren,” aldus oprichter Robin Zeng.

Lees ook:

Chinese autoproducenten worstelen met sterk gestegen lithiumprijs