De fabriek in Shanghai, die drie jaar geleden is geopend, lag de afgelopen maanden geruime tijd stil vanwege de nieuwe corona-uitbraken in China. Inmiddels is de productie echter weer volop op gang gekomen. Hoeveel auto’s er in de fabriek bij Berlijn zijn geproduceerd, laten Tesla of Musk tot nu toe in het midden. Wel liet hij eerder weten dat het opstarten van die gigafactory, net als de tweede Amerikaanse fabriek in Austin, Texas, soms moeizaam verloopt. “Die fabrieken zijn net geldovens,” aldus Musk bij die gelegenheid.

Tesla heeft in het tweede kwartaal in totaal 254.695 nieuwe voertuigen afgeleverd. Dat was ruim een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De gestage stroom goed nieuws heeft er toe geleid dat de koers van Tesla op Wall Street de afgelopen vier weken weer met 28 procent omhoog is gegaan.

Lees ook:

Tesla heeft nog een reeks nieuwe fabrieken nodig