Bij Tesla rolt drie miljoenste auto van de band

Tesla heeft de drie miljoen geproduceerde auto’s overschreden. Dat heeft ceo Elon Musk laten weten op Twitter. Hij deelde daarbij ook mee dat er in de gigafabriek in Shanghai inmiddels één miljoen auto’s zijn gebouwd. ‘Congratulations to Shanghai’, aldus de Tesla-baas.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

De fabriek in Shanghai, die drie jaar geleden is geopend, lag de afgelopen maanden geruime tijd stil vanwege de nieuwe corona-uitbraken in China. Inmiddels is de productie echter weer volop op gang gekomen. Hoeveel auto’s er in de fabriek bij Berlijn zijn geproduceerd, laten Tesla of Musk tot nu toe in het midden. Wel liet hij eerder weten dat het opstarten van die gigafactory, net als de tweede Amerikaanse fabriek in Austin, Texas, soms moeizaam verloopt. “Die fabrieken zijn net geldovens,” aldus Musk bij die gelegenheid.

Tesla heeft in het tweede kwartaal in totaal 254.695 nieuwe voertuigen afgeleverd. Dat was ruim een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De gestage stroom goed nieuws heeft er toe geleid dat de koers van Tesla op Wall Street de afgelopen vier weken weer met 28 procent omhoog is gegaan.

Lees ook:

Tesla heeft nog een reeks nieuwe fabrieken nodig 

Bij Tesla rolt drie miljoenste auto van de band - Automobielmanagement.nl

Bij Tesla rolt drie miljoenste auto van de band

Tesla heeft de drie miljoen geproduceerde auto’s overschreden. Dat heeft ceo Elon Musk laten weten op Twitter. Hij deelde daarbij ook mee dat er in de gigafabriek in Shanghai inmiddels één miljoen auto’s zijn gebouwd. ‘Congratulations to Shanghai’, aldus de Tesla-baas.

"De twee technologieën waar ik op gefocust ben, en die ik idealiter voor het eind van het jaar wil realiseren, zijn ons Starship de ruimte in krijgen en dan ervoor zorgen dat Tesla auto’s in staat zijn om autonoom te rijden."tesla (2020)

De fabriek in Shanghai, die drie jaar geleden is geopend, lag de afgelopen maanden geruime tijd stil vanwege de nieuwe corona-uitbraken in China. Inmiddels is de productie echter weer volop op gang gekomen. Hoeveel auto’s er in de fabriek bij Berlijn zijn geproduceerd, laten Tesla of Musk tot nu toe in het midden. Wel liet hij eerder weten dat het opstarten van die gigafactory, net als de tweede Amerikaanse fabriek in Austin, Texas, soms moeizaam verloopt. “Die fabrieken zijn net geldovens,” aldus Musk bij die gelegenheid.

Tesla heeft in het tweede kwartaal in totaal 254.695 nieuwe voertuigen afgeleverd. Dat was ruim een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De gestage stroom goed nieuws heeft er toe geleid dat de koers van Tesla op Wall Street de afgelopen vier weken weer met 28 procent omhoog is gegaan.

Lees ook:

Tesla heeft nog een reeks nieuwe fabrieken nodig