De trainingen worden gegeven in de Regionale Praktijkcentra van Innovam in Zwolle, Zaandam, Dordrecht en Best, en op het hoofdkantoor in Nieuwegein. Zowel de werknemers van 45 jaar en ouder als hun werkgevers worden op korte termijn benaderd voor aanmelding De trainingen kunnen gratis worden gevolgd dankzij subsidie vanuit stichting MET (Fonds Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf), waarin Bovag en sociale partners FNV Bondgenoten, CNV BedrijvenBond en De Unie zitten. Met de trainingen wil de stichting samen met Innovam het kennisniveau in de branche waarborgen en ervaren medewerkers de mogelijkheid bieden kennis door te geven aan jongeren. Onder de noemer technische trainingen vallen Airco basis 1 en Electro- en motormanagement. De training Airco basis 1 voldoet aan de normen in de BrancheKwalificatieStructuur (BKS). Deelnemers kunnen na deze training gratis opgaan voor de BKS-toets om ook het BKS-certificaat te behalen. De werkgever ontvangt dan ook nog een BKS-stimuleringspremie. Tot de categorie computertrainingen, bestemd voor de medewerkers die hun pc-vaardigheden willen verbeteren, behoren de Basistraining PC-gebruik en PC-gebruik voor gevorderden. Ze leren om te gaan met zaken als internet en extranet en kunnen na afloop zelfstandig technische informatie op internet zoeken. Tot slot zijn er interactieve trainingen, gericht op de communicatie tussen medewerker en klant enerzijds en die tussen medewerker en collega anderzijds. In de training Commerciële vaardigheden wordt de cursisten geleerd kansen eerder te herkennen en aan te pakken.