Toeleveranciers aftermarket gaan de universeel trainen

Vijf grote toeleveranciers aan de aftermarket gaan samenwerken. Doel: trainen en informeren van de monteur bij de universeel.

De samenwerking kreeg de naam eXponentia. Het is al in enkele landen actief, waaronder Frankrijk en Italië. Tijdens de AutovakRAI (21 t/m 26 april) wordt het programma ook in Nederland geïntroduceerd. Het was een initiatief van SKF , Tenneco, TRW en Valeo. Inmiddels heeft Gates zich als vijfde partner aangesloten. Het samenwerkingsverband heeft als doel het universele garagebedrijf handvatten aan te reiken om competitief te blijven. eXponentia omvat onder meer technische trainingmodules, een technische hulplijn en een database met technische informatie. Het trainingprogramma telt momenteel dertien modules op het gebied van onder meer voertuig- en motorelektronica, diagnose, de aandrijflijn, het onderstel en airco. De vijf toeleveranciers willen de diensten van eXponentia via hun distributeurs in het universele kanaal aanbieden. U vindt eXponentia op AutovakRAI op de stand 02-116 van SKF.

Toeleveranciers aftermarket gaan de universeel trainen - Automobielmanagement.nl

Toeleveranciers aftermarket gaan de universeel trainen

Vijf grote toeleveranciers aan de aftermarket gaan samenwerken. Doel: trainen en informeren van de monteur bij de universeel.

De samenwerking kreeg de naam eXponentia. Het is al in enkele landen actief, waaronder Frankrijk en Italië. Tijdens de AutovakRAI (21 t/m 26 april) wordt het programma ook in Nederland geïntroduceerd. Het was een initiatief van SKF , Tenneco, TRW en Valeo. Inmiddels heeft Gates zich als vijfde partner aangesloten. Het samenwerkingsverband heeft als doel het universele garagebedrijf handvatten aan te reiken om competitief te blijven. eXponentia omvat onder meer technische trainingmodules, een technische hulplijn en een database met technische informatie. Het trainingprogramma telt momenteel dertien modules op het gebied van onder meer voertuig- en motorelektronica, diagnose, de aandrijflijn, het onderstel en airco. De vijf toeleveranciers willen de diensten van eXponentia via hun distributeurs in het universele kanaal aanbieden. U vindt eXponentia op AutovakRAI op de stand 02-116 van SKF.