Op een groot wagenpark, jaarlijks goed voor zo’n drie miljoen liter brandstof, zou een kostenreductie van 175 duizend euro mogelijk zijn. Die berekening is gebaseerd op een gemiddelde brandstofbesparing van vijf procent en een prijs van 1,17 euro per liter diesel. Eind 2007 voerde Shell in wagenparken van tien multinationals in acht landen gedurende vier weken een zuinigrijdentest uit onder 1.141 automobilisten. Hun brandstofverbruik in die periode werd vergeleken met dat in augustus en september. Na een training door Shell realiseerden twee van de drie deelnemers een brandstofbesparing. In Nederland deden 31 leaseautorijders van Hewlett-Packard, Philips en Heineken mee aan de test. Bijna driekwart van hen reed zuiniger; 39 procent behaalde een brandstofbesparing tussen de tien en dertig procent. Met de test zegt Shell leaseautorijders bewust te willen maken van hun brandstofverbruik en hen te willen helpen erop te besparen. De deelnemers reden diesel met Economy Formule, een samenstelling die volgens Shell helpt brandstof te besparen. Hewlett Packard, Philips en Heineken hanteren een registratiesysteem waarmee ze het aantal afgelegde kilometers per liter brandstof kunnen uitrekenen. Deze registratie diende als referentiepunt voor de testresultaten.