Het idee achter het onderwijsleerbedrijf is dat studenten werkervaring opdoen in een realistische praktijksituatie. Het is de nabootsing van een autobedrijf, compleet met een professionele receptie en een goed geoutilleerde, uiterst modern ingerichte werkplaats. Aan het  opleidingsconcept werken Innovam, het Markiezaat College en het regionale bedrijfsleven samen. Autobedrijven stellen auto’s voor reparatie ter beschikking aan het onderwijsleerbedrijf, zodat de leerlingen in de praktijk alle kneepjes van het vak leren, uiteraard onder het toeziend oog van praktijkbegeleiders. Het onderwijsleerbedrijf is niet bedoeld als concurrent voor reguliere werkplaatsen, maar moet er juist voor zorgen dat leerlingen enthousiaster en beter voorbereid de overstap kunnen maken naar het latere werk.

Innovam paste de formule al eerder toe met onderwijs en bedrijfsleven op meerdere plaatsen in Nederland. Sinds de ondertekening van de overeenkomst met het Markiezaat College afgelopen december, zijn de deuren van de garage aan de Nobellaan al open en ook in Bergen op Zoom is men sindsdien enthousiast.  Het OLB sluit aan bij de manier waarop het Markiezaat College onderwijs vormgeeft en aanbiedt aan haar studenten. Volgens het Markiezaat College leren studenten het beste  in de praktijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding