Directeur Barend Lambrechtsen: "IVA Training vormt een platform voor automotive specialisten die hun kennis met anderen willen delen. Daarbij staat het menselijk kapitaal centraal:  van instroom, via doorstroom tot uitstroom voor de automotive branche."

 

Het uitgangspunt van de nieuwe onderneming is trainingen, opleidingen en kennissessies organiseren die de mobiliteitsbranche ten goede komen. "Schoolverlaters die in deze branche willen werken, kunnen bij IVA Training terecht voor de eerste basisinformatie", legt Lambrechtsen uit. "Wanneer een werknemer zich na enige jaren werkervaring thuis voelt in deze branche, maar een stap verder wil zetten, is een bepaalde mate van bijspijkeren nodig voor de nieuwe functie. Tenslotte zien we zeker in deze tijden overtollig geworden werknemers, die toch verder willen in de branche of willen overstappen naar een andere branche maar daarvoor extra training nodig hebben. Op deze drie groepen richt IVA Training zich primair."
IVA Training is ook een platform voor automotive specialisten. "Wij roepen specialisten in deelgebieden op zich bij ons aan te sluiten. Zo kunnen wij kennis verspreiden en uitbreiden, bijvoorbeeld door het organiseren van kennissessies. Dit kunnen laagdrempelige workshops zijn die maar enkele uren duren, naast de ‘echte’ trainingen die over het algemeen meerdere avonden omvatten. Ook voor kortstondige bijleerprocessen kan men bij ons terecht."
Als dochter van IVA Driebergen kan IVA Training een trainingsgarantie geven: ook bij verhindering van een docent gaat de training door omdat wordt geput uit het menselijk kapitaal van IVA Driebergen. "De hbo-docenten worden actief ingezet voor IVA Training. Zij ervaren het als een plezierige aanvulling op hun dagelijkse werkzaamheden, om naast het dagonderwijs aan studenten specifieke trainingen te geven aan volwassenen. Daarnaast worden ook specialisten op bepaalde vakgebieden als trainers aangesteld", aldus Lambrechtsen.
De separaat opererende businessunit is opgericht om te voorkomen dat de trainingen te weinig aandacht krijgen. Door een aparte entiteit op te richten, met een aparte organisatiestructuur en een eigen directeur, kunnen ook de zakelijke relaties optimaal worden bediend. Directeur Barend Lambrechtsen (41), oud-student en oud-docent van IVA Driebergen, heeft ervaring als zelfstandig trainer met de Lease & Fleet Academy, die inmiddels onderdeel vormt van IVA Training. De trainingen worden vrijwel altijd in de (vroege) avonduren gegeven, naar keuze in Driebergen of op locatie.

www.ivatraining.nl