Twee jaar geleden introduceerde Van der Kooi Sportscars in Nederland de Caterham Academy, een betaalbare opstapklasse binnen de Nederlandse autosport. In twee jaar tijd heeft de Caterham Academy zich ontpopt tot technisch betrouwbare cup en heeft de klasse veertien nieuwe talenten opgeleverd.
De Caterham Academy is gebaseerd op een succesvolle Engelse formule. In het Verenigd Koninkrijk hebben de afgelopen jaren honderden enthousiastelingen het programma doorlopen. Het opleidingstraject inclusief het behalen van de EU racelicentie duurt twee jaar en de klasse onderscheidt zich door de technisch gelijkwaardige auto’s, de intensieve begeleiding en een stapsgewijze aanpassing van de raceauto. Het wapen waarmee dat allemaal gebeurt is de autosport: de Caterham Seven.
De Caterham Academy ontpopte zich de afgelopen jaren al als een relatief betaalbare klasse en dit jaar is de aanschafprijs van de Caterham Seven Academy auto 2.700 euro gedaald. Een afgebouwde full race Caterham Seven kost nu 26 duizend euro exclusief btw/bpm. Zelf bouwen is vierduizend euro goedkoper. Deelname aan de Caterham Academy kost 4.125 euro per jaar met een deelnameverplichting van twee jaar. Daarin zijn onder meer de kosten voor een racecursus, de inschrijfgelden voor races, ondersteuning op de circuits, catering en de organisatiekosten inbegrepen.
Nieuwe deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven. Geïnteresseerde deelnemers aan de Caterham Academy 2010 kunnen voor alle ins en outs terecht op twee informatiemiddagen van de Caterham Academy. De eerste vindt plaats op zaterdag 31 oktober bij Caterham-importeur Van der Kooi Sportscars in Lochem. Geïnteresseerden die deze bijeenkomst bij willen wonen kunnen zich aanmelden via http://www.catehamacademy.nl.