De beurs is bedoeld voor vrouwen die ingeschreven staan bij opleidingsinstituten die een graad in automotive retail aanbieden. De studiebeurs kan tot vijfduizend dollar groot zijn en is vanaf begin 2011 beschikbaar. Het zou kunnen helpen om meer vrouwen te bewegen een functie na te streven van manager of directeur van een dealerbedrijf of als eigenaar. Kandidaten voor de studiebeurs worden beoordeeld op de waarde van hun academische prestaties, de servicebereidheid aan de gemeenschap en de vrijwilligersactiviteiten, de werkervaring en de persoonlijke stellingname. Het is bekend dat vrouwen het aankoopproces van auto’s sterk beïnvloeden. Dat zou veel mogelijkheden beiden voor vrouwen die werken in de dealerbedrijven.

AM zoekt vrouwen die in de Nederlandse autobranche werken voor de nieuwe rubriek Car Lady. De eerste aflevering (Ellen van Nunen van TNO) ervan verschijnt in AM nummer 13 van 13 augustus. Geinteresseerden of tipgevers kunnen een mailtje sturen naar henkheuvelman@automobielmanagement.nl    

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding