De training is volledig afgestemd op de NEN 3140-norm. De training is beschikbaar op twee niveaus, zowel via e-learning als in combinatie met praktijktraining op meerdere Innovam locaties. Volgens de Arbo-wetgeving is de werkgever verantwoordelijk voor het veilig uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden door deskundig opgeleid personeel. Werknemers moeten daarbij wel de regels voor het veilig werken volgen. De Nederlandse norm NEN 3140 is de beleidsregel die de Arbo-wet expliciet vermeldt als middel om aan de wetgeving te voldoen. Deze norm is nu ook van toepassing voor de autobranche, omdat technici moeten werken met voltages die boven de 24 volt liggen. Innovam heeft inmiddels achttien trainers opgeleid en gecertificeerd voor de norm.

De training ‘Veilig werken aan elektrische en hybride voertuigen’ is beschikbaar voor technici op niveau 1, die geen elektrotechnische achtergrond hebben maar weleens werkzaamheden moeten uitvoeren met een elektrisch risico en voor technici op niveau 2, die reparaties uitvoeren en diagnosen stellen aan hybride en elektrische voertuigen. Innovam biedt de training aan in een E-learning versie voor niveau 1 en een combinatie van E-learning en praktijktraining voor niveau 2. De praktijktrainingen vinden plaats op de regionale trainingscentra van Innovam.

 

http://www.innovam.nl/duurzaamheid

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding