Technici van autobedrijven zijn volop aan het trainen voor de komst van elektrisch aangedreven auto’s, die vanaf 2011 op de markt verschijnen. Gisteren zijn bij opleidingsinstituut Innovam in Nieuwegein de eerste certificaten van  de training ‘Veilig werken aan elektrische & hybride voertuigen’ uitgereikt door Maurits van Oranje, voorzitter van het Formule E team. Maurits overhandigde de certificaten aan technici van Renault- en Nissan- autobedrijven.

Het Formule E Team is een samenwerkingsverband van de overheid, het bedrijfsleven en instellingen dat elektrisch rijden in Nederland stimuleert. Hij is verheugd over de voortvarendheid waarmee de autobranche zich voorbereidt op de komst van de elektrische auto. "Echt alle lof, zonder pioniers komt niets van de grond. Binnen zes maanden is een training ontwikkeld waarin alle  aspecten zijn getackeld. Dit getuigt van visie en leiderschap. De  resultaten zijn er naar, mede dankzij gedreven cursisten die in deze  beginfase bereid waren om de handen uit de mouwen te steken."

De training van Innovam is volledig afgestemd op de NEN 3140-norm, een norm die de Arbo-wet expliciet vermeldt voor het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding