Het onderzoek inventariseert welke trends de komende jaren impact zullen hebben op ondernemers en hun medewerkers in de automotive branche – en wat de gevolgen zijn voor beroepsonderwijs en scholing voor werkenden (de BrancheKwalificatieStructuur). De subtitel van het onderzoek luidt dan ook: ‘Wat wordt van de medewerker gevraagd in 2015?’

In de personenautobranche zet volgens Innovam Consult de trend naar ‘minder mechanica, meer elektronica’ stevig door vanwege de opmars van hybride en elektrische aandrijving en onboard systemen. Voor medewerkers betekent dat kennis van nieuwe technieken en veiligheidsbewustzijn. Omdat klanten andere vragen stellen en andere verwachtingen hebben, moeten medewerkers hun sociale vaardigheden op een andere manier inzetten. Voor leidinggevenden en verkooppersoneel betekent de trend naar nieuwe structuren in de branche dat het belang van managementvaardigheden verder toeneemt, bijvoorbeeld het kunnen ‘sturen op cijfers’ met oog op werkplaatsrendement.

Klik hier voor het onderzoek. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding