In samenwerking met Educam, Volvo, Midas en Toekomstopwielen.be wil het de jeugd opnieuw motiveren om voor een autotechnische studierichting te kiezen. Honderd leerlingen autotechniek en automechanica nemen het in de wedstrijd tegen elkaar op. Ze strijden om de ‘Gouden Autosleutelhanger’ en de bijhorende titel van ‘beste leerling autotechniek’.
Het initiatief wil jongeren die gepassioneerd zijn door techniek ertoe aanzetten een opleiding en beroep in functie van hun talenten te kiezen. Daarnaast wil het leerkrachten en werkgevers helpen bij de ondersteuning van technische talenten tijdens hun studies en beroepscarrière.
In de eerste voorronde werken de verschillende schoolteams een aantal praktische proeven af. Nadien leggen alle leerlingen, individueel, een theoretische test af. Hierbij staat de moderne autotechnologie centraal. Na dit eerste deel van de wedstrijd selecteert een professionele jury, bestaande uit afgevaardigden van FEDERAUTO, het competentiecentrum AutoFORM, EDUCAM en Volvo per wedstrijd vier leerlingen die onderling zullen strijden om de hoofdprijs.
De vier finalisten nemen het tegen elkaar op in een praktische proef, waarin elke finalist een Volvo S60 onder handen neemt. In elk van deze voertuigen is het zelfde defect aangebracht in de mechanica of elektronica. De leerling die het snelst de juiste diagnose stelt én de beste oplossing aanbrengt wint de Gouden Autosleutelhanger 2011. Nummer twee en drie worden beloond met een zilveren en bronzen exemplaar. Naast de individuele prijzen kunnen ook de scholen zelf in de prijzen vallen via het scholenklassement.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding