De training is ontwikkeld in samenwerking met eXponentia en Johnson Controls. Ze vindt plaats op 25 januari, in het nieuwe gebouw van GAN in Eemnes. De gratis training is bestemd voor medewerkers  van het GAN-garageconcept CareXperts. Er kunnen 25 mensen aan meedoen; dat aantal is inmiddels bereikt. Er zullen echter vevrolgbijeenkomsten komen voor andere gegadigden.

De eerste auto’s met start-stop-systemen kwamen circa drie jaar geleden op de markt. Inmiddels bereiken de eerste exemplaren ook de werkplaats van het onafhankelijke autobedrijf. "Dan moet je wel de kennis in huis hebben, wil je zo’n auto niet hoeven doorsturen naar de merkdealer," aldus een woordvoerder van Group Auto.

Verder maakte Blekxtoon tijdens het congres bekend dat Hella na een stemming door de grossiers leverancier van het jaar bij GroupAuto is geworden. De tweede plaats was voor MANN Filter, de derde voor GKN.