‘’Op die manier hoeven kandidaten vaak minder ver te reizen en kunnen ze in hun eigen stad terecht. Dit is een voorbeeld van een prima samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven,” denkt staatssecretaris voor transport Mike Penning. Hij onderhandelt ook met enkele brandweerkorpsen en met een aantal universiteiten die vanuit hun eigen terrein eveneens rij-examens zouden kunnen verzorgen. Voor de door de bezuinigingen getroffen brandweer zou dat in ieder geval weer wat extra inkomsten kunnen opleveren, denkt de bewindsman. De meeste Britse Halfords-vestigingen zitten tegenwoordig aan de rand van de stad en hebben daar ook ruime parkeervoorzieningen. De eerste examens vanuit vijf grote Halfords-vestigingen moeten dit najaar van start gaan. De Britse Halfords staat overigens los van de Nederlandse keten met dezelfde naam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding