Het huidige opleidingsaanbod van ROC’s en Innovam, de kwaliteit van het personeel en de geringe instroom van jongeren baart GroupAuto zorgen. Vooral de bedrijfswagensector heeft te maken met een enorme technologische ontwikkeling, ingegeven door onder andere milieu- en veiligheidsmaatregelen. Het opleidingsniveau van de monteurs is echter niet met dit tempo meegegroeid, meent GroupAuto. De DiagnoseXpert Vakschool richt zich daarom in eerste instantie op dit gedeelte van de sector.

De lessen worden door GoMotive verzorgd. GroupAuto is verantwoordelijk voor de exploitatie van de opleidingen. De DiagnoseXpert Vakschool is een samenwerking tussen GroupAuto Nederland, onderwijsinstelling GOmotive en de fabrikanten VDO, WABCO en SAF Benelux. Inmiddels zijn er twaalf inschrijvingen voor de opleiding binnen. "We richten ons eerst op onze eigen achterban. We streven voor de eerste module naar 25 inschrijvingen. Voor de toekomst gaan we meer buiten ons eigen netwerk."

Naast online lessen bestaat de opleiding uit een twintig trainingsdagen per jaar. Deze bijeenkomsten worden in Ede verzorgd waarbij de praktijk centraal staat. De cursisten werken dan aan opdrachten met moderne trucks. Naast een MBO-diploma worden tijdens de MBO+-opleiding ook de volgende certificaten/diploma’s behaald: APK keurmeester bedrijfswagens, laadklep keurmeester, VDO tachograaf ijkmeester, WABCO pincode certificaat, F-gassen categorie 1 diploma, SAF Benelux onderstelspecialist.
De aanvraag voor de certificatie voor Eerste Autotechnicus Personenwagens is inmiddels in behandeling. GroupAuto zal dan ook in het schooljaar 2013/2014 dezelfde opleiding bieden aan monteurs van personenwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding